вівторок, 03 червня 2008 17:28

Британські вчені перемогли облисіння

Британські вчені перемогли облисіння

Фахівці британської компанії Intercytex розробили радикально новий метод боротьби з облисінням, що дозволяє вирощувати волосся.

Фахівці говорять, що майже кожен третій чоловік після 50 років страждає облисінням, дехто лисіє після хіміотерапії. Лікувати облисіння в даний час можна за допомогою препаратів, що підсилюють кровопостачання шкіри голови, а також пересадженням волосяних фолікул.

Але досі ученим не вдавалося створити нове волосся - після шести місяців досліджень в 11 лисих пацієнтів з 19 виявили новий волосяний покрив. Це удалося зробити завдяки так званим сплячим кліткам з волосяними фолікулами, які хірургічним шляхом видаляли зі шкіри голови пацієнта, потім у лабораторії клонували і знову повертали в області залисин.

"Новий метод - це революція в трихології. Наші пацієнти можуть залишити нам свої клітини, а потім повернутися й одержати імплантацію наступних 10 тисяч волосяних насінин",- розповідає науковий співробітник фірми Intercytex Пол Кемп.

Професор Бредфордського Університету Вел Рендал вважає результати досліджень чудовими: "Це велике досягнення. Учені ще на крок наблизилися до вирощування замінників органів. У цьому випадку залишилося тільки змусити це волосся правильно рости", повідомляє Новинар.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені перемогли облисіння ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути