Ексклюзиви
вівторок, 05 жовтня 2010 16:29

Британські хірурги з'єднали мозок зі шлунком

Британські хірурги з'єднали мозок зі шлунком

У Великобританії провели унікальну операцію: 17-річній дівчині з'єднали трубкою мозок зі шлунком.

З повідомлення джерела, така операція стала єдиним виходом для Меліси Пікок, яка з дев'яти років страждає від високого внутрішньочерепного тиску, що виник через надлишок спинномозкової рідини: вона тиснула на мозок і спричиняла неприємні симптоми. Наслідками цього стало погіршення зору і жахливі головні болі дівчини.

Кілька операцій, що їх робили Мелісі, відчутних результатів не принесли. Врешті-решт лікарі зважилися на нестандартний крок: пустити надлишок внутрішньочерепної рідини через трубку безпосередньо в шлунок. Тепер можемо сказати, що результат експерименту виправдав очікування, адже сама пацієнтка розповіла, що після операції біль та інші симптоми, що заважали їй жити, відступили.

За словами дівчини, спочатку їй здалася божевільною сама ідея перетравлювати власну спинномозкову рідину, однак після того, як стан здоров'я британки значно покращився, вона звиклася з цією думкою. Тепер Пікок планує повернутись до повноцінного життя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про іншу унікальну операцію: вагітна жінка вижила після того, як їй відрізали половину тіла.

За матеріалами РБК, Вести

Зараз ви читаєте новину «Британські хірурги з'єднали мозок зі шлунком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути