середа, 16 листопада 2011 14:12

Британка врятувала життя жінці за допомогою бюстгальтера

Британка врятувала життя жінці за допомогою бюстгальтера

Британська медсестра використала бюстгальтер колеги, щоб зупинити кровотечу в жінки, яка потрапила в ДТП, пише Daily Mail.

46-річна медсестра Джейн Крейг (Jayne Craig) у неробочий час вела автомобіль по вулиці свого міста Сеттл у Північному Йоркширі, повертаючись з Лондона. На шосе A65 вона помітила жінку-мотоциклістку сорока років, що потрапила в аварію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім правил, які восени допоможуть уникнути ДТП

Зупинивши машину і підійшовши ближче, Крейг побачила, що нога жінки, яка лежить без свідомості, сильно травмована, і вона втратила багато крові. Профузна кровотеча при цьому тривала.

Медсестра запитала в оточуючих: "У кого-небудь є щось, чим можна зупинити кров? Шарф? Краватка?" Інша медсестра, яка опинилась поруч, запропонувала їй свій бюстгальтер. Крейг швидко зробила з нього джгут і наклала на ногу постраждалої. Незабаром до них підійшов чоловік і запропонував свій брючний ремінь, яким медсестра зміцнила джгут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгузок врятував життя трирічній дитині

Незабаром прибула бригада парамедиків на вертольоті й забрала травмовану жінку до лікарні. Її ногу довелося ампутувати, проте життя було врятоване. На думку лікарів, без імпровізованого джгута в потерпілої не було б шансів вижити.

Через кілька тижнів жінка видужала й подякувала свій рятівниці електронним листом. "Це була одна з найбільш життєстверджуючих речей, які я коли-небудь читала", - прокоментувала цей лист Крейг.

Зараз ви читаєте новину «Британка врятувала життя жінці за допомогою бюстгальтера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути