понеділок, 22 вересня 2008 16:14

Біологи описали 100 нових видів акул і скатів

Біологи описали 100 нових видів акул і скатів

Біологи описали 100 нових видів акул і скатів на підставі аналізу ДНК, повідомляє австралійське наукове агентство CSIRO. Каталог цих риб, спійманих біля берегів Австралії, був складений в 1994 році, але види не отримали точного наукового опису.

Тепер вчені зробили описи і провели аналіз ДНК для ідентифікації близьких видів. Інформація про кожен вид буде опублікована в спеціальному виданні в 2009 році.

Серед описаних риб виявлені рідкісні види, зокрема, прісновода акула більше двох метрів завдовжки, яку плутали з близьким морським видом. Інший рідкісний вид акул був описаний за екземпляром, знайденим у шлунку іншої акули.

За словами вчених, отримана інформація дозволить зберегти не тільки зникаючі види, але і цілі екосистеми, оскільки акули часто є основними хижаками в морських співтовариствах і абсолютно необхідні для їх функціонування.

Акули також чутливі до щонайменших змін в навколишньому середовищі і можуть служити індикаторами цих змін, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Біологи описали 100 нових видів акул і скатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути