пʼятниця, 11 липня 2008 19:38

Батарею "Нокії 1200" заряджають раз на тиждень

Більшість мобільних телефонів мають додаткові функції: фото- і відеокамери, МР3-плеєр та радіо. Проте виробники почали випускати апарати з мінімальним набором функцій. Так покупець може зекономити на покупці. Заряду батареї такого апарата вистачить надовше.

Якщо телефон використовують лише як засіб зв"язку, а батарея тримає не більше за 1,5 доби, варто показати його фахівцеві з сервісного центру.

Киянка Наталія Гончаренко, 36 років, мобільний телефон "Самсунґ Х520" салатового кольору купила рік тому в столичному магазині "Євросєть". Віддала за нього майже 700 грн.

— Коли я його купувала, вирішила, що він має перш за все дзвонити і довго не розряджатися, — розповідає жінка. — Наворотів я не люблю. Та він не витримує навіть дві доби. Зарядку ношу в сумці, як помаду, бо не знаю, коли знадобиться.

В інструкції до мобільного йдеться, що батарея Li-Ion 750 мАч забезпечує роботу телефону в режимі очікування на 310 год. У режимі розмов її вистачить на 3,5 год.

Гончаренко запевняє, що поводилася з телефоном, як радили в магазині. Уперше користувалася ним до розрядження батареї, а потім заряджала добу.

— У сучасних літієіонних акумуляторних батареях немає "ефекту пам"яті", — каже Олександр Горенко, директор фастівської майстерні з ремонту мобільних телефонів. Вона розташована на вулиці Толстого, 3. — Тому немає смислу їх якось по-особливому заряджати.

Горенко пояснює, що в батареї важливі внутрішній опір та ємність. Радить використовувати оригінальні батареї, але варто знати, що 90% їх виготовлені в Китаї. Брати дешеві не радить.

У магазині "Алло" батарей до телефона "Самсунґ Х520" не продають. Батарея від фірми-виробника коштує 169 грн. Щоб дізнатися, чи підійде вона до апарата Наталії Гончаренко, телефон потрібно принести до магазину.

На затрати енергії впливає величина екрана

Батареї до телефонів виготовляють також виробники аксесуарів — компанії "Аваланч" і "Фрімен". Консультанти нарікають, що вони менш якісні.

У мережі магазинів "Мобілочка" середня ціна на найзатребуваніші батареї "Нокія" понад 90 грн. Батареї "Аваланч" мають потужністю від 600 до 1200 мАч, коштують 39 грн.

У магазинах відслідковують, заряду батарей яких телефонів вистачає надовше.

— Модель з найстійкішою акумуляторною батареєю — "Нокія 1200", — говорить Тетяна Філіпович, 33 роки, піар-менеджер компанії "Мобілочка". — У цій моделі небагато функцій, батарея тримає до тижня.

Батарея телефону має 700 мАч, він коштує 277,95 грн. Дисплей чорно-білий, є поліфонія і 4 Мб пам"яті.

"Нокія N95" має потужнішу батарею на 1200 мАч, додаткові функції, великий екран і 8 Гб пам"яті. У "Мобілочці" телефон коштує 5299,95 грн.

Із моделей "Самсунґ" найстійкіші "В 100" за 396,95 грн і "В 200". Остання має радіо, її продають за 429,95 грн.

— У них малий екран, бо його величина теж впливає на затрати енергії апарата, — наголошує Філіпович. — Але дисплей кольоровий.

Бюджетна "Моторола С123" має чорно-білий дисплей і коштує 269,95 грн.

Зараз ви читаєте новину «Батарею "Нокії 1200" заряджають раз на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути