середа, 27 липня 2011 13:05

Бактерії в організмі "світитимуться"

Бактерії в організмі "світитимуться"

Новий контрастний агент, який "підсвічує" мікроорганізми, що знаходяться всередині людини, дозволить лікарям проводити більш адекватне антибактеріальне та оперативне лікування і зберігати більшу частину кінцівки в разі ампутації.

Візуалізація бактерій всередині організму дозволить лікарям швидко приймати рішення з приводу призначення антибактеріальних препаратів або проведення операції з видалення імплантанту. Після видалення імплантанту візуалізація допоможе переконатися в повному знищенні інфекції до встановлення нового протеза.

Основна проблема, пов'язана з розробкою подібних підходів, полягала в тому, що більшість молекул, які об'єднуються з бактеріями, можуть накопичуватися в тканинах, запалених через присутність чужорідного тіла.

Розроблений фахівцями Технологічного інституту Джорджії агент позбавлений цього недоліку, він у великих кількостях поглинається бактеріальними клітинами та не накопичується в тканинах навколо. Така вибірковість обумовлена ??наявністю на поверхні бактеріальних клітин білків, що поглинають вуглевод мальтогексаозу навіть за умови, що до молекули прикріплений візуалізаційний агент. Клітини ссавців не мають подібних білків і не здатні поглинати модифікований вуглевод.

Експерименти на мишах продемонстрували можливість використання комплексу мальтогексаози з флуоресцентним білком для візуалізації мікроорганізмів у живому організмі. Однак такий підхід не дозволяє виявляти інфекції глибоких тканин, оскільки світло, яке випускається агентом, поглинається тканинами до виходу назовні.

Зараз ви читаєте новину «Бактерії в організмі "світитимуться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути