Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 12:41

Apple і Google створюють комп'ютери-аксесуари: годинник і брошки

Apple і Google створюють комп'ютери-аксесуари: годинник і брошки

Провідні фахівці компаній Apple і Google розробляють для широкого споживача нову лінію портативних електронних пристроїв - комп'ютери-аксесуари у вигляді наручних годинників або брошки. Вони завжди під рукою, не привертають особливої ??уваги і дозволять користувачам "спілкуватись" і керувати іншими гаджетами (смартфонами, мультимедійними плеєрами, планшетними комп'ютерами), оснащеними однією операційною системою. Про це повідомила минулого понеділок газета "Нью-Йорк таймс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документ про створення Apple проданий на аукціоні майже за $ 1,6 млн

За її інформацією, "невелика група співробітників" Apple розробляє вже не тільки концепцію, а й робочі прототипи нової "лінії" товарів. Один з них являє собою плеєр "Айпод" в гнучкому корпусі, який закріплюється як годинник на зап'ясті і підпорядковується голосовим командам за допомогою "персонального помічника" "Сірі". Ця програма здатна розпізнавати мову людини, здійснювати текстовий набір вимовлених фраз і виконувати голосові команди. Практично аналогічний проект здійснює Google, яка найняла для цього експертів з компаній Apple, Nokia і технологічних університетів США, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клуні зіграє Джобса у біографічному фільмі про засновника Apple

Як уточнюють фахівці, в основі задуму, який в принципі не новий, є смартфон, який фактично став портативним комп'ютером масового користування. Згідно зі статистикою "розумними телефонами" володіють більшість населення США. Такі пристрої знаходяться в середньому за 1 метр від свого власника в будь-який час доби, навіть вночі, замінюючи годинник з будильником. Смартфони, якщо помістити їх в стильний гнучкий корпус, обіцяють стати модним аксесуаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брітні Спірс стала "королевою" Google +

Нова лінія товарів також має стати перехідним етапом до пристроїв наступного покоління. Мова йде про комп'ютеризовані окуляри й контактні лінзи, які, за оцінкою експертів, з'являться на ринку протягом 10 років. Такі гаджети дозволять у повсякденному житті стерти межу між віртуальним світом і реальністю.

Зараз ви читаєте новину «Apple і Google створюють комп'ютери-аксесуари: годинник і брошки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути