вівторок, 06 грудня 2011 11:07

Учені створили новий транспорт: схрестили автобус, трамвай і електромобіль

Учені створили новий транспорт: схрестили автобус, трамвай і електромобіль

Німецькі вчені приступили до тестування AutoTram - нового виду громадського транспорту, що взяв усе найкраще від автобуса, трамвая і електромобіля. Для "автобусо-трамвая" не потрібні ні дроти, ні рейки - міський транспорт майбутнього працює на іоністорах з мінімальним рівнем викидів в атмосферу.

Розробкою "автотраму" займається Інститут транспорту та інфраструктурних систем Фраунгофера в Дрездені. Замість рейок AutoTram рухається на гумових покришках по намальованих білих смугах, а багатоосьова система управління дає йому ту ж маневреність, що й звичайного автобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр викрав трамвай і 40 хвилин катав по місту пасажирів

AutoTram складається з двох секцій. Транспорт, оснащений іоністорами ємністю 700 вольт, заряджається під час кожної зупинки - за 30 секунд він отримує достатню потужність, щоб проїхати ще кілька кілометрів. Від літій-іонних акумуляторів - важких і таких, що вимагають більше часу для зарядки - вчені вирішили відмовитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киргизстанець зубами протягнув 12-тонний автобус на 33 метри

За попередньою оцінкою дослідників, витрати на AutoTram будуть у 30-50 разів нижчими, ніж на виробництво легкорельсового транспорту, але вищими, ніж на автобуси з дизель-генератором. У рамках програми економічної політики проект отримав 34, 5 млн євро від уряду Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили новий транспорт: схрестили автобус, трамвай і електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути