четвер, 23 грудня 2010 01:45

Транспорт реєструватимуть на в'їзді до столиці

На в'їздах до столиці відновлюють пости ДАІ. Два, на Столичному шосе та просп. Броварському, мають нове обладнання — стаціонарні фоторадіолокаційні пристрої "Арена".

— Прилад працює в автоматичному режимі, — розповідає Ілля Волошин, 25 років, керівник фірми "Елект-К". Пристрої російського виробництва вона постачає Державтоінспекції. — "Арена" робить один кадр у секунду. Фіксує швидкість машини і зчитує номерний знак. Інформацію автоматично передає до бази даних. Автоматично перевіряють машину.

Просп. Броварський має вісім смуг. Камери "Арена" встановлені над кожною. Їх змонтували на конструкціях шляхопроводу біля станції метро Лісова. Пост ДАІ за 1,5 км.  Автоінспектори мають 3–4 хв., щоб зупинити порушника.

"Арена" обладнана жорстким диском. Його пам'яті вистачить на 10 років безперервної роботи.

— Усі фото "Арени" мають електронний підпис, їх стерти неможливо. Антирадари проти "Арени" безсилі, бо система посилає промінь у спину авто. Антирадари ж завжди ставлять спереду.

Після встановлення "Арен" над магістралями стали їздити вдвічі повільніше — 50–60 км/год, запевняє Ілля Волошин.

Нове обладнання реєструватиме весь транспорт, що перетинає межі столиці. "ГПУ" звернулася по коментарі до Департаменту та столичного управління ДАІ. Там не змогли пояснити всі цілі запровадження нового пристрою.

Зараз ви читаєте новину «Транспорт реєструватимуть на в'їзді до столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути