четвер, 25 серпня 2011 09:11

Джобс іде з поста глави Apple, акції компанії обвалилися

Джобс іде з поста глави Apple, акції компанії обвалилися

Глава американського комп'ютерного гіганта Apple Inc. Стів Джобс, творець культових електронних пристроїв компанії, заявив у середу, що залишає свій пост.

У листі до ради директорів він повідомив, що "прийшов день", коли він більше не може повною мірою виконувати свої обов'язки, відповідати очікуванням як CEO і тому подає у відставку.

При цьому Джобс має намір залишитися главою ради директорів Apple і співробітником компанії.

Він рекомендував призначити новим головним виконавчим директором Тіма Кука, який виконував обов'язки CEO в останні місяці.

"Упевнений, що найкращі, найбільш інноваційні дні Apple ще попереду", - написав Джобс.

У середу ж було оголошено, що рада директорів Apple призначив новим CEO корпорації Кука.

The Wall Street Journal пише, що Джобс продовжуватиме брати участь у створенні нових продуктів компанії та розробці стратегічних планів її розвитку, має намір бути активним головою ради директорів (до цього такої позиції в Apple не було).

На вечірніх торгах акції Apple упали на 5%. У той же час учасники ринку вважають, що можлива відставка Джобса, який вже кілька місяців перебуває на лікарняному, вже була врахована ринком раніше.

Джобс був одним із двох засновників Apple в 1976 році, позбувся керівного поста під час перевороту в менеджменті в 1985 році та повернув собі місце СЕО в 1997 році. За 10 років виручка корпорації зросла в 12 разів.

У січні Джобс розіслав службовцям компанії електронного листа, в якому повідомив колег про те, що бере лікарняний, але продовжить ухвалювати ключові рішення я головний виконавчий директор. Поточним керівництвом компанії за відсутності Джобса займався головний операційний директор Кук.

Зараз ви читаєте новину «Джобс іде з поста глави Apple, акції компанії обвалилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути