середа, 31 січня 2024 18:10

Як відчистити суперклей з пальців, щоб не здерти шкіру

Як відчистити суперклей з пальців, щоб не здерти шкіру
Два способи, як відмити суперклей з рук Фото: pinterest

Зняти засохлий суперклей зі шкіри без тертя та травмування можливо.

Є простий та ефективний лайфхак, яким користуються навіть майстри, котрим доводиться багато працювати з цією речовиною, пише obozrevatel.

Вазелін

Зняти залишки суперклею допоможе звичайний вазелін. Але доведеться проявити до себе трошки більше турботи, ніж завжди.

Почніть з того, що вимийте руки теплою водою з м'яким милом. Це трошки послабить клей. Далі висушіть шкіру рук за допомогою рушника, візьміть вазелін і щедро нанесіть його на затвердлий клей. Акуратно втирайте засіб у пляму клею, щоби він потроху руйнував його структуру. Під дією вазеліну зв'язки в молекулах ціаноакрилату будуть послаблюватись і клей поступово почне відтиратись. Але не поспішайте і не віддирайте плівку клею – так ви можете пошкодити шкіру. Продовжуйте втирати вазелін, поки залишки клею повністю не зітруться самі.

Рослинна олія

Якщо під рукою вазеліну нема, його можна замінити рослинною олією чи мінеральним маслом. Вони можуть працювати трошки довше, але теж дуже ефективні у видаленні клейкої плівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити, щоб одяг не сповзав з вішалок: п'ять способів

Коли завершите процедуру, ще раз помийте руки з милом і витріть їх рушником. Уважно огляньте оброблену ділянку. Якщо на ній залишились сліди клею, знову обробіть їх вазеліном. Повторюйте процедуру, поки не знімете всі залишки. Коли закінчите обробку, ще раз помийте руки, змажте їх живильним кремом і дайте косметичному засобу повністю увібратись. Це відновить баланс вологи у шкірі.

Кожній господині доводиться щоденно мити брудний посуд. Нинішні засоби для його миття не справляються з цим завданням, але є інші варіанти, як перемити гори тарілок та іншого кухонного приладдя без спеціальних гелів. Ними користувалися наші бабусі, які не мали під рукою засобів для миття посуду і в домі часто не було гарячої води, але посуд завжди сяяв чистотою.

Варто зробити суміш з оцту та води у пропорції 1:1, залити у брудний посуд і прокип'ятити. Залишки бруду треба змити губкою, а потім ретельно прополоскати чистою водою. Також суміш води та оцту добре впорається із жирним посудом.

Зараз ви читаєте новину «Як відчистити суперклей з пальців, щоб не здерти шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути