середа, 05 грудня 2018 08:52

Як обирати мандарини

Як обирати мандарини
Правильний мандарин не має бути липкий та перемерзлий. Фото - kyiv.ridna.ua

Традиційний зимовий фрукт - мандарин - на піку продажів. Але вибрати правильний цитрус не так просто.

Перше, на що потрібно звернути увагу, щоб мандарин не був липкий. Якщо він липкий - це може означати, що його обробляли хімікатами. До таких маніпуляцій перевізники вдаються, щоб якомога менше втратити на транспортуванні. Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання - довго залишається вм'ятина, швидше за все він перемерзлий.

"Мандарин, щоб був хорошим і соковитим, повинен бути легким. Ось береш його в руки - один твердіший, важчий. А другий - легенький. Він солодкий", - говорить продавець цитрусів Світлана Дащинська, передає "Сегодня".

Перемерзлі плоди краще не вживати, зазначає дієтолог. Адже такий цитрус втрачає майже всі корисні властивості. Але найголовніше правило - мити мандарини перед їжею. Шкірка може містити небезпечні мікроорганізми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять продуктів, які найбільше подорожчали з початку року

"На поверхні може бути набір збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій. Глистових-паразитарних інвазій з рук ту людину, яку чіпав цей мандарин перед вами", - говорить дієтолог Борис Скачко.

Мандарин - прекрасне джерело вітаміну C, переконує дієтолог. Однак споживати цей фрукт варто не більше двох-трьох штук в день. Інакше можливе загострення шлункових захворювань.

В Україні почали дорожчати яблука. Водночас зменшилась ціна на імпортні фрукти. Завдяки цьому люди активніше купують їх. Йдеться про банани та цитрусові. За останній тиждень на гуртових ринках мандарини подешевшали на 10%. Сьогодні турецькі можна купити по 23-27 грн/кг, іспанські - по 38-40 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Як обирати мандарини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути