вівторок, 27 листопада 2018 13:40

Дешеві банани і дорогі яблука: скільки коштують фрукти в Україні

Дешеві банани і дорогі яблука: скільки коштують фрукти в Україні
На оптовых рынках бананы стоят 21-22 грн/кг. В прошлом году в аналогичный период они стоили 25-27 грн/кг. Фото: Народна Правда

В Україні почали дорожчати яблука. Водночас зменшилась ціна на імпортні фрукти. Завдяки цьому люди активніше купують їх. Йдеться про банани та цитрусові.

За останній тиждень на гуртових ринках мандарини подешевшали на 10%. Сьогодні турецькі можна купити по 23-27 грн/кг, іспанські - по 38-40 грн/кг. На 5% подешевшали апельсини. Завезені з Туреччини продають по 28-33 грн/кг, з Іспанії - по 35-37 грн/кг, передає "Інфо-Шувар".

У середньому на 10% подешевшали банани. На гуртових ринках коштують 21-22 грн/кг. Минулого року в аналогічний період вони коштували 25-27 грн/кг. Водночас цього року цитрусові на 5-6% дорожчі, ніж були у листопаді 2017-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, як зменшити ціни в Україні

Сьогодні більшість сортів яблук виробники гуртом готові продавати по 4-6 грн/кг. Водночас з початку тижня помітно зросла ціна на яблуко преміальної якості. Його продавці пропонують по 7-10 грн/кг.

Лідером за темпами подорожчання є груша. За минулий тиждень її вартість на гуртових ринках зросла майже на 30%. Найдешевші вітчизняні продають по 24-26 грн/кг. Імпортні коштують 40-45 грн/кг.

У жовтні подорожчали всі види хліба, крупи, м'ясо, риба, овочі та молочні продукти. Найбільше додало в ціні сало - 3,5 грн. Кілограм у жовтні коштував 73,5 грн. Цибуля і сири подорожчали на 2,5 грн/кг. Їх продавали за 10,5 і 92,8 грн відповідно, передає Держстат.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві банани і дорогі яблука: скільки коштують фрукти в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути