середа, 24 вересня 2008 08:38

Як харчуватися, щоб зупинити старіння

Дієта тільки з 10 відсотками калорій від жирів, з низькою кількістю цукру, додаванням риб"ячого жиру в раціон і багата фруктами і овочами здатна зупинити старіння організму. Як показав науковий аналіз Університету Каліфорнії, таке харчування допомагає збільшити рівні ферменту тіломераза, який управляє клітинним старінням. Тіломераза відновлює і подовжує тіломери - комплекси білка ДНК в кінці хромосом, що безпосередньо зачіпають вік клітин. Оскільки людина старіє, структурна цілісність тіломерів слабне і клітини починають швидко вмирати, пояснюють учені. Скорочення тіломерів є маркером ризику для хвороб і передчасної смерті.

Учасникам експерименту пропонувалося дотримуватися сформульованих принципів вживання їжі протягом трьох місяців. Медики відмітили 29-процентне збільшення кількості тіломераза і скорочення "поганого" холестерину. Клітинна активність тіломераза і здатність підтримувати тіломери імунної системи також зросли. Для досягнення таких результатів американські лікарі рекомендують максимально скорочувати рівні жирів і цукру в їжі і регулярно їсти фрукти, овочі і рибу, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися, щоб зупинити старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути