пʼятниця, 29 лютого 2008 14:20

Як економити на мобільних розмовах

Киянка Ганна Музика, 19 років, понад 4 роки користується послугами мобільного оператора "Діджус". Два роки на тарифному плані "Новорічний".

За розмови з іншими операторами платить 1 грн/хв. Усередині мережі — 20 коп. за першу хвилину і 5 коп. за решту.

— Із татом у мене "Діджус Дует" — балакаємо безкоштовно, лише за з"єднання знімають 27 копійок, — каже Ганна. — Єдине, що мені не подобається, — розмову переривають на 32-й хвилині, щоб ще раз зняти плату за з"єднання.

За "програмою лояльності" щомісяця дівчина отримує 20 безкоштовних хвилин, стільки ж СМС та ММС. Якщо не встигає використати за місяць, їх переносять на наступний.

— Для абонентів "Діджус", які крім розмов активно надсилають СМС та ММС-повідомлення, ми пропонуємо акцію "Діджус Диско", — каже Сергій Товстенко-Забелін, 38 років, із компанії "Київстар". —  Акція така: абонент тарифу "Діджус Талк", витрачаючи гривню на дзвінки, отримує бонусну гривню для СМС і ММС. А для "Діджус Фан" — навпаки: тратиш гривню на повідомлення, заробляєш бонус для розмов. Дзвонити та надсилати повідомлення за акційні гроші можна на всіх українських операторів.

Для абонентів "Київстару" Сергій вважає вигідним тариф "З нами краще!".

— Він дозволяє говорити дешево. Хвилина розмови коштує 15 копійок у будні та 3 копійки у вихідні й на свята, — пояснює Товстенко-Забелін.

Лікарка Лариса Гомон, 27 років, із Рівного на "Київстарі" з 2004 року. Каже, обрала їхній пакет, бо декілька років тому саме в цієї компанії був найкращий зв"язок. Жінка часто їздила до родичів у село, де інші оператори "ловили" гірше.

— У мене підключена послуга, що з двома номерами "Київстар" або "Діджус" можна розмовляти по 7 копійок, — розказує Лариса. — Я підключила чоловіка та сестру. Коли вони хочуть зі мною поговорити — маякують, а я передзвонюю. Повідомлення надсилаю по три копійки.

А ще жінці щомісяця приходять бонусні гривні за вхідні дзвінки та за мобільний вік. Так оператор заохочує користуватися його послугами.

Хвилина коштує 3 копійки у вихідні та на свята

— Намагаюся довго говорити з усіма, хто мені дзвонить. Чим більше таких розмов, тим більше грошей перерахує оператор, — усміхається Лариса.

Щомісяця жінка додатково має 10–20 заохочувальних гривень.

— Родині вигідно спілкуватися за тарифом "Вільний life:)", — каже Надія Лубніна, 25 років, із компанії life:). — У ньому можна безкоштовно говорити з усіма абонентами мережі. Для сім"ї чи компанії друзів є ще одна приваблива пропозиція — "Комплект команда". П"ять стартових пакетів із тарифом "Вільний life:)" за 25 гривень і можливість отримати тисячу гривень бонусу.

Саме тарифом "Вільний life:)" користується Зінаїда Павлусь, 43 роки, з міста Здолбунів на Рівненщині.

— Я на ньому вже більше року. Він хороший тим, що між  "лайфами" розмови безкоштовні, немає навіть плати за з"єднання. Добре спілкуватися з дітьми, — каже жінка. У Зінаїди Павлусь двоє хлопців.

Дзвінки на інших операторів коштують 1 грн/хв., плата за з"єднання — 32 коп. Але обов"язкова умова цього тарифу — раз на місяць треба поповнювати рахунок на 25 грн, інакше акцію скасують.

— А ще мені подобається, що можна перекинути сину на рахунок одну, дві чи три гривні. Бо в інших операторів, здається, не менше п"яти, — додає Зінаїда. — У мене ще є "Джинс Україна", — розповідає вона. — Між "своїми" 15 копійок за хвилину, на інших операторів — 50. Але з нього дзвоню рідко.

Тарифні пропозиції компанії МТС, до якої входить оператор "Джинс", розраховані на різні уподобання користувачів.

— Для розмов у мережі найкращі тарифи "МТС Перший" та "МТС Копійка", — розповідає Олена Городецька, 28 років, прес-секретар компанії. — "МТС Перший" — для тих, хто любить розмовляти довго. Перша хвилина коштує 10 копійок, а наступні — по 3. "МТС Копійка" вигідна для коротких розмов. Перша хвилина коштує копійку, наступні — 15.

Ці два тарифи можна підключити до послуги "Моя сім"я" і говорити з рідними по 5 коп./хв.

— Економно виходить, якщо сім"я підключена до одного оператора, — пояснює Ірина Леліченко, 35 років, керівник служби зв"язків із громадськістю компанії "Білайн". — Дзвінки в мережі зазвичай значно дешевші від дзвінків на інших операторів. "Білайн" пропонує тариф "Є тема", де розмови між своїми безкоштовні. Абонент має зранку зробити дзвінок на номер "Білайну" і заплатити 15 копійок за першу хвилину цієї розмови. Потім весь день він має право говорити в мережі безкоштовно. Плата за з"єднання в цьому тарифному плані 10 копійок.

Якщо часто дзвоните на стаціонарні телефони та іншим операторам, я раджу тарифний план "29", — продовжує Ірина Леліченко. — У ньому діє принцип "чим довше, тим дешевше". Перша хвилина коштує 59 копійок, а всі наступні — по 29. Між номерами "Білайну" всі розмови по 29 копійок. Плати за з"єднання немає.

Зараз ви читаєте новину «Як економити на мобільних розмовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути