Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 15:13

Яблука значно покращують пам'ять

Яблука значно покращують пам'ять

Американські учені довели, що регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку, що приводить до втрати пам'яті.

Як повідомляє прес-служба програми "Якість і безпека продуктів харчування із США" (реалізується під егідою міністерства сільського господарства цієї країни), такі висновки містяться в дослідженні, проведеному американськими ученими університету штату Массачусетс (University of Massachusetts), передає Newsland.

Під час дослідження вивчалося, яким чином регулярне споживання яблучного соку може вплинути на процес руйнування головного мозку дорослих і старіючих лабораторних мишей. Досліди показали, що речовини, що містяться в яблуках і яблучному соку, захищають клітини мозку мишей від руйнування, яке в звичайних умовах приводить до появи у них симптомів, схожих з симптомами хвороби Альцгеймера у людей.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що шлях до довголіття лежить через щоденне споживання яблук. До таких висновків прийшли австралійські вчені з CSIRO післе 10-річного дослідження. Головне у цих фруктах - антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від головних хвороб людства: інфарктів, інсультів, багатьох видів раку.

Зараз ви читаєте новину «Яблука значно покращують пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути