середа, 01 грудня 2010 15:13

Яблука значно покращують пам'ять

Яблука значно покращують пам'ять

Американські учені довели, що регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку, що приводить до втрати пам'яті.

Як повідомляє прес-служба програми "Якість і безпека продуктів харчування із США" (реалізується під егідою міністерства сільського господарства цієї країни), такі висновки містяться в дослідженні, проведеному американськими ученими університету штату Массачусетс (University of Massachusetts), передає Newsland.

Під час дослідження вивчалося, яким чином регулярне споживання яблучного соку може вплинути на процес руйнування головного мозку дорослих і старіючих лабораторних мишей. Досліди показали, що речовини, що містяться в яблуках і яблучному соку, захищають клітини мозку мишей від руйнування, яке в звичайних умовах приводить до появи у них симптомів, схожих з симптомами хвороби Альцгеймера у людей.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що шлях до довголіття лежить через щоденне споживання яблук. До таких висновків прийшли австралійські вчені з CSIRO післе 10-річного дослідження. Головне у цих фруктах - антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від головних хвороб людства: інфарктів, інсультів, багатьох видів раку.

Зараз ви читаєте новину «Яблука значно покращують пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути