Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 17:47

99-річний болгарин вже кількадесят років збирає гроші на благодійність
7

Фото: Фото: bigpicture.ru

99-річний жебрак, дідусь Добрі з болгарської села Баілово, одягнений у домотканий одяг і стародавні шкіряні черевики, які він носить взимку і влітку, часто стоїть біля собору святого Олександра Невського у Софії. Кожен день він рано встає і проходить 10 кілометрів від свого села Баілово до болгарської столиці.

Його звуть аскетом, відлюдником, ангелом, божим мандрівником з минулого. Багато людей ніколи нічого не чули про дідуся Добрі Добрева. Незважаючи на вік, його можна час від часу зустріти на столичних вулицях, в пошуку щедрих людей для виконання богоугодної справи. Десятки років дід Добрі збирає гроші на відновлення болгарських храмів. Холод і погана погода йому не перешкода, його не лякає голод, він не сердиться на байдужих людей.

Цей старий чоловік відрізняється добротою і лагідністю. У 2010 році під час зйомок документального фільму про собор Олександра Невського журналіст болгарського телебачення зробив шокуюче відкриття, розбираючи церковні архіви - найщедріше приватне пожертвування, яке коли-небудь отримував собор - 40 тисяч євро - було зроблено старим жебраком, дідусем Добрі. Сам дідусь не торкається до жодної копійки з грошей, які йому подають. Він живе на свою пенсію у 100 євро на місяць, а також на негрошові подаяння у вигляді фруктів і хліба.

Дідусь Добрі допомагає і багатьом іншим, наприклад, він сплатив комунальні рахунки дитячого будинку, який опинився на межі відключення тепла і світла. Крім того він допомагає бездомним.

У дідуся Добрі четверо дітей. Зараз про нього піклується одна з його дочок, яка одна живе в Софії. Старий втратив слух ще на війні. Він любить спати на підлозі і відкидає зручності сучасної цивілізації.

Зараз ви читаєте новину «99-річний болгарин вже кількадесят років збирає гроші на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути