У Сімферополі мешкає п"ятирогий баран

Автор: фото: УНІАН
  Скотар Максим Гацула випасає п’ятирогого барана Яшу разом із рештою отари поблизу сміттєзвалища
Скотар Максим Гацула випасає п’ятирогого барана Яшу разом із рештою отари поблизу сміттєзвалища

На околиці Сімферополя на вул. Дарвіна мешкає п"ятирогий чорний баран Яшка. Тварина народилася з двома рогами, але через 4 місяці почали рости ще три. Коли на голові з"явилися плями, власник тварини Максим Гацула, 53 роки, подумав, що це симптоми якоїсь хвороби.

— Навіть ветеринара викликав. Той нічого путнього не сказав. Але буквально відразу почали пробиватися три роги, — каже Максим Васильович.

Господар щодня випасає отару овець і баранів на Петрівських висотах за містом. Із одного боку поля оточують невеликі гори, з іншого — сміттєзвалище. У Кримському агротехнологічному університеті кажуть, що через такий уплив навколишнього середовища в Яші сталася мутація гена рогатості. Зокрема, поліетилен при горінні виділяє речовини, які порушують деякі процеси в організмі.

Заступник директора Інституту зоології НАН України Віталій Харченко іншої думки:

— Більш за все, це порушення ембріонального розвитку в процесі вагітності матері. У цей час вона могла не те випити, з"їсти. Її міг хтось злякати або вдарити. Це все вплинуло на розвиток майбутньої тварини.

Науковець гадає, що потомство Яші буде нормальним.

Максим Гацула каже, що Яша ще молодий — йому два роки. Ці тварини доживають до 20. Характер у барана спокійний. Він ні на кого не кидається і не буцається. Але інших баранів і кіз скривдити не дасть. У цій зграї він головний самець. Барани з двома рогами його бояться.

Різати Яшку господар не планує. Йому подобається мати такого ватажка в зграї. Розглядає також можливість продати його в зоопарк. Але поки що ніхто не звертався.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі мешкає п"ятирогий баран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути