вівторок, 11 вересня 2018 05:55

Брелок зберігає майже тисячу паролів одночасно

Пристрій для дистанційного блокування і розблокування комп'ютера й захисту особистих даних від шахраїв створив киянин. Брелок дозволяє вводити паролі за допомогою одного натискання кнопки та зберігати майже тисячу паролів одночасно. Поміститься в кишеню. Має розмір 32,5х32,5х9 мм і вагу 9 г.

— Це цифровий ключ. У середньостатистичного користувача є 20 акаунтів — це електрон­на пошта, сторінка в соцмережах, вхід на різні сайти і сервіси. Засобів ідентифікації — в рази більше. Тому ми вирішили створити цей пристрій, — каже автор винаходу і засновник компанії "Хайдіз" Олег Науменко. — Брелок передає пароль до ноутбука, телефона чи планшета через блютуз і забезпечує доступ. Працює на відстані кількох метрів. У чужих руках пристрій блокується. Він запрограмований на відбитки пальців господаря.

Аналогів такого брелока ще немає. Перші партії із 5 тис. екземплярів уже продали. Найбільше — у США. Його вартість 1,4 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Брелок зберігає майже тисячу паролів одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути