четвер, 27 вересня 2007 15:49

Американці винайшли новий спосіб лікування раку

Якщо імунні клітини (гранулоцити) із крові стійких до раку людей увести хворим, вони стимулюватимуть їхній імунітет. Таким чином організм зможе самостійно боротися з пухлинами. Цей спосіб боротьби з раком запропонували американські вчені.

Група науковців на чолі з професором Чженом Чуєм із медичної школи при університеті Вейк Форест у штаті Північна Каліфорнія довела, що імунітет деяких людей у 50 разів ефективніший у боротьбі з раком, ніж імунітет інших.

Аби довести це, професор Чуй провів дослід. Він узяв гранулоцити 100 людей, зокрема хворих на рак, і змішав їх із раковими клітинами. Клітини учасників експерименту показали різну здатність боротися з хворобою — за 24 год. найсильніші знищили до 97% ракових клітин, а найслабші — лише 2%.

Протягом кількох років учені проводили досліди на мишах. Їм уводили гранулоцити особин, які мають імунітет від раку. У хворих пухлини зникали чи значно зменшувалися вже протягом кількох тижнів. Здорові особини, яким уводили донорські клітини, назавжди отримували імунітет.

На початку вересня цього року американська Адміністрація з контролю над ліками видала професору Чженові Чую дозвіл на лікування першої групи людей. На це погодилися 22 пацієнти.

— Якщо у випадку з людьми наш метод матиме хоча б половину того успіху, який ми отримали з мишами, більшість хворих на рак зможе вилікуватися чи принаймні на кілька років продовжити повноцінне життя, — говорить професор.

Зараз ви читаєте новину «Американці винайшли новий спосіб лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути