четвер, 11 жовтня 2007 07:00

Знайшли тіло Володимира Приходька

Минулої суботи знайшли жителя села Красилівка Козелецького району Чернігівської області Володимира Приходька. Він зник у листопаді 2003-го. Йому було 28 років. Жив із того, що заробляв по людях. Випивав.

Знайти Володимира допоміг випадок. Розповідає односельчанка 52-річна Валентина Андрійченко:

— По сусідству з нами пустий погріб. Неподалік дитячий садок, який уже років десять не працює. Його приватизувала жінка. Та в будинку вона не живе. Ми з чоловіком вирішили не буртувати буряки, а покласти до сусідського погреба. Хазяйка дозволила. У суботу зранку я пішла прибирати там. Підмела в кутку. Поставила гасову лампу, щоб видніше було. Поскидала три купи сміття, уламки дощок. А тоді смикнула за шматок целофанової плівки, а під нею — людський череп із діркою. Від страху закричала: "Тут череп людський!". Чоловік, який стояв біля погреба, не повірив: "Заспокойся, то мо" якоїсь худобини". А мене всю колотить. Я ж людину від тварини відрізняю. "Це, певно, Володя Приходько, наш зниклий сусід", — припустила. Ми зателефонували до міліції.

Загорнуті у плівку останки винесли з погреба. Жодного запаху не було. Одяг на чоловікові не встиг зітліти. Кажуть, при огляді тіла знайшли ключі, рулетку, два наручні годинники, ніж.

— Особу вбитого встановили. Це Володимир Приходько, 1975 року народження, — каже перший заступник начальника Козелецького райвідділу міліції Микола Кривенко. — Із кінця 2003-го він значився як безвісти зниклий. Вийшли на осіб, з якими він контактував незадовго до зникнення. Поговорили з його колишньою співмешканкою Ксенією. Жінка розповіла, що Володимира в її хаті через ревнощі побив знайомий Микола Шидловський. Останнього знайшли вже за ґратами. Його нині етапують із СІЗО до колонії. За ці роки він устиг відсидіти у в"язниці за крадіжку. Майже рік тому звільнився, кілька місяців побув на волі й знову попався на крадіжці.

27-річна Ксенія за паспортом — Єсенія. Жінку назвали на честь героїні однойменного фільму. Після зникнення Володимира виїхала з Красилівки до села Чемер того ж Козелецького району.

Приглядати за мною взявся його рідний брат

— Я рано вийшла заміж, народила двох дітей. Та життя не склалося, розлучилися, — розповідає Ксенія. — Невдовзі перший чоловік помер. Зійшлася з Сашком Приходьком, рідним братом убитого Володі. Народила від нього хлопчика й дівчинку. Потім Сашка посадили на чотири роки за крадіжку. Приглядати за мною взявся його рідний брат.

Володя й дрова рубав, й по господарству допомагав. У селі без мужика важко. Навіть кілька місяців жив у моїй хаті. Люди тоді різне говорили. Мовляв, сплю з ним, швидко брата забула. Та то неправда. Подруга якось познайомила мене з Колею Шидловським. Йому тоді було 30 років. Він закохався в мене. Просив переїхати до нього у село під Черніговом. Я не зважувалася. Як-не-як на руках четверо дітей.

Якось приїхав Шидловський з якимось Володимиром і сказав: "Збирай речі, я за тобою". Доки балакали, навідався Володя. Як почув, що той мене забирає, заревнував. Почали сваритися. Шидловський повів його до сусідньої кімнати, добряче побив. А потім разом із другом кудись повели Приходька. Більше я його не бачила. Коли повернулися, спитала, де Володю поділи. "Додому одвели". — відказали. Їхати з ними я відмовилася. Пізніше мені чоловік хороший попався, Микола Подкур із Чемера. Ми розписалися. Я дитину народила.

Матір убитого, Зінаїда Богатенко, та брат Олександр живуть у Чемері. Живуть із того, що по людях зароблять. Випивають. Олександр розповідає, що після повернення з тюрми два роки тому намагався самотужки розшукати брата. Та безрезультатно. Поговорити з Єсенією не зміг. Вона цурається колишнього чоловіка. Хоча виховує його дітей — 8-річну Анжелу та Сашка, 7 років.

— Я серцем відчував, що його вже немає на світі, — говорить Олександр. — А мати все ще сподівалася, чекала. Коли повідомили, що знайшли убитого, не плакала, а ревіла. Така з нею істерика була... Останків нам ще не віддавали.

Фахівці кажуть, що чоловіка принесли до погреба вже мертвим. А дірка у черепі — від тупого предмета, швидше за все, від молотка.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли тіло Володимира Приходька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути