Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 02:15

"Злодії гуляють, а все повісили на хлопчину"

П'ять хат обікрали протягом дня на хуторі Богданівський Підволочиського району Тернопільщини. Місцеві бачили незнайомих чоловіків на білому мікроавтобусі "Мерседес Віто". Однак міліціонери назвали злодієм місцевого школяра Юрія Твардовського.

— Мене взяли, кричали, дали підзатильник. Потом сказали, якщо  візьму на себе, мені нічого за це не буде, — розповідає 18-річний Юрій. — Я підписав щось, заплатив штраф. А зараз тільки де що пропало, міліція мене тягає.

Того дня, 2 червня 2008 року, пограбували дачу Олександра Карпенка. Зняли гаражні ворота, чавунні плити з грубок.

— Мені тоді сусідка звонила, — згадує Карпенко. — Бачила, як біля хати зо дві години стояв білий бус, ходили якісь люди. Та підійти боялася.

— Той бус їхав однією дорогою, а як побачив трактора — розвернувся, — говорить 39-річний Андрій Сидор, фермер із сусіднього села Кам'янки.

Чоловіків, які обкрадали будинки, помітили багато хуторян.

— Бачу, троє вигрібають усе з хати сусіда, — розказує Ростислав Бойко. — Позвонив жінці, аби визвала міліцію. А ті давай тікати. Я номер запомнив. Вони побачили, розвертаються і давай бусом прямо на мене. Хотіли свідка позбутися. Ледь відскочив. Машина була гружона, залізяки калатали.

Селяни записали номер машини. Знайшли власника — Назара Козака. Упізнали його.

— Але в міліції всьо куплєно, — говорить Бойко. — Міліціонер каже, що хлопці зайшли на подвір'я в туалет. І що навіть купку бачили. Іздіваються.

Господарям обкрадених хат відмовили у порушенні кримінальної справи. Мовляв, збитки малі.

— Мої ворота оцінили у 700 гривень, — каже Олександр Карпенко. — А такі коштують мінімум 2800 гривень. Один комплект на грубку 480 гривень, а їх украли три. Сказали, що то Юра. Виходить, що він за один раз заніс майже 200 кілограмів брухту за п'ять кілометрів. При цьому ще й ліхтариком присвічував. Справа не у грошах. Шкода, що злодії гуляють, а все повісили на хлопчину. Мене поражає одне: люди самі розкрили злочин, міліції треба лише перевірити факти. А вона під копірку відмовки пише.

23-річний Назар Козак відкидає звинувачення у крадіжці:

— Ми тоді їздили, шукали лісника. Зайшли на подвір'я. Тут якийсь дід почав викликати міліцію. Ми кіпішнули і втекли. Машину я продав. А брухтом і тепер займаюся.

Зараз ви читаєте новину «"Злодії гуляють, а все повісили на хлопчину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути