вівторок, 16 січня 2007 15:09

Злодій у законі Авто зрікся свого статусу

  Автонділ Антадзе налагодив в Україні торгівлю героїном і кокаїном. Чоловік має п’ять судимостей
Автонділ Антадзе налагодив в Україні торгівлю героїном і кокаїном. Чоловік має п’ять судимостей

12 січня працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю Вінницької області затримали 48-річного громадянина Грузії Автонділа Антадзе, відомого під прізвиськом Авто. У бандитському середовищі Антадзе має статус злодія в законі.

Злодій у законі — авторитетна в злочинному світі особа, яку бандити слухають і шанують як носія кримінальних традицій. Злодій в законі не має права одружуватися, заводити дітей, працювати на державу та мати громадянський паспорт. Посвята, так звана коронація законника, відбувається в тюрмі. Для отримання статусу кандидат заручається підтримкою інших злодіїв у законі та витримує товариський суд. Якщо в когось із кримінального середовища є найменші претензії до кандидата, "коронація" не відбудеться.

— Ми розшукували Авто більше року, — каже "ГПУ" 32-річний прес-секретар ГУБОЗу Олена Мельник. — Він постійно змінював квартири, їздив по всій Україні.

Автонділ Антадзе неодноразово сидів за розбій, зберігання зброї, втечу з-під варти. У жовтні 2004-го Автонділ звільнився й організував на території Вінницької і Хмельницької областей торгівлю кокаїном і героїном.

Правоохоронці спланували операцію затримання Авто. У нього вилучили пістолет Макарова з набоями, 10,5 г амфетаміну, фальшиві гроші й підробні водійські права на ім"я Джаванадзе Резо.

Як громадянина Грузії Авто відправлять на батьківщину, де існує спеціальна в"язниця з суворим режимом для злодіїв у законі. Аби туди не потрапити, Антадзе написав розписку, в якій зрікся кримінального статусу "законника".

Торік з України вислали злодіїв у законі росіянина Камо Сафаряна на прізвисько Камо та грузинів Т. Поцхверію і Б. Джикію, відомих як Тарас і Бесо.

Зараз ви читаєте новину «Злодій у законі Авто зрікся свого статусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути