вівторок, 13 грудня 2016 07:20

"Жінка знепритомніла, коли побачила в коридорі стлілий матрац і дитячі речі"

Автор: фото з сімейного архіву
  Ганна й ­Віктор Чеховські на відпочинку позують із дітьми — Марією, Іллею, Марком, Яковом та ­Матвієм. Після пожежі в їхній квартирі вижив тільки батько. Жінку з дітьми поховали 6 грудня в Одесі
Ганна й ­Віктор Чеховські на відпочинку позують із дітьми — Марією, Іллею, Марком, Яковом та ­Матвієм. Після пожежі в їхній квартирі вижив тільки батько. Жінку з дітьми поховали 6 грудня в Одесі

— Домой приехала около пяти вечера. Во дворе стояли "скорая" и пожарка. Оказалось, горела квартира соседей с нижнего этажа. Там жила многодетная семья. Очень дружные, веселые. Людей в парадную начали пускать ближе к восьми. Тела матери и дочки лежали на лестничном пролете. Их долго не забирали. Еще трое деток умерли в машине скорой помощи. Иллюшу и папу увезли в реанимацию, — розповідає Наталія Сторожева-­Помазан з Одеси.

6 грудня поховали її сусідів — 39-річну Ганну Чеховську та дітей 11-річну Марію, 9-річного Іллю, 7-річного Марка, 4-річного Якова та Матвія, 2 роки. 2 грудня в їхній квартирі на п'ятому поверсі сталася пожежа. Всі отруїлися чадним газом. Вижив лише батько 41-річний ­Віктор.

— Важко повірити в це горе. Тиждень тому гостювали в нас. Щасливі, дружні, — розповідає подруга родини Вікторія Тихненко. — Анічка завжди була мудра жінка. Турботлива матір і дружина. Ніколи не казала, що їй складно. Завжди усміхнена. Коли народився її менший синочок, я була поруч. Вона плакала від радості. Дітки росли в любові. Весь вільний час присвячували їх вихованню.

— Лікарі добу боролися за життя Іллі, але врятувати не змогли. Хлопчик помер 3 грудня. У той день Віктор прийшов до тями. Марив, кажуть. Кидався тушити пожежу. Наступного дня запитав, чого Аня з дітьми його не навідують. Ніхто не зміг сказати правди. Боялися, що його стан погіршиться. У нього вражені легені. Досі на апараті штучного дихання, — говорить знайома родини. Не називається. — Чеховські були віруючі, баптисти. Ходили в церкву "Дім миру". Вітя заробляв на будівництвах, ремонтах квартир. Аня працювала бухгалтером, дбала про діток. Хлопчик Марк хворів на аутизм. Потребував уваги.

Квартиру Чеховських опечатали. Із загиблими прощалися на території церкви, прихожанами якої вони були. За попередньою версією, пожежа сталася через дитячі пустощі з вогнем.

— Напевно, хтось із дітей бавився запальничкою й підпалив ліжко. Воно почало тліти. Від задушливого диму вся родина потруїлася. Сусіди побачили спалах у вікні, викликали пожежних. Ще до нашого приїзду з квартири винесли вже мертвих матір і доньку, — каже Андрій Мельник із ДСНС Одеської області. — Полум'я не було. В дитячій кімнаті тлів матрац і шматок тумбочки. На записах камер відеоспостереження видно, жінка з кількома пакетами повернулася додому о 16:30. Напевно, як прийшла, лягла відпочити. На момент трагедії вся родина спала. Молодші дітки були одягнуті лише в трусики та майки. Як почули запах гарі, намагалися врятуватися. Матір із донькою знайшли в коридорі. Напевно, хотіли кликати на допомогу. Але не змогли. Батько ще з двома дітьми лежали на кухні, один хлопчик — на балконі. Найменший був закутаний у матрац. Певно, ховався від диму. Дістали його вже мертвим.

— Переживаємо за батьків Ані. Спочатку їх навіть не хотіли пускати до під'їзду. Батько на вулиці ридав і кричав, що все неправда. Кидався їхати за донькою й онуками. Жінка знепритомніла, коли побачила в коридорі стлілий матрац і дитячі речі, — говорить сусідка Чеховських. Імені не називає.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка знепритомніла, коли побачила в коридорі стлілий матрац і дитячі речі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути