середа, 28 серпня 2013 00:00

Зінаїда Москалюк віддає нирку за комунальні борги

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Донеччанка Зінаїда Москалюк (на фото) із донькою і трьома онуками живуть у 2-кімнатній панельці житловою площею 27 ”квадратів”. У помешканні прописана ще одна онука, тому комунальні їм нараховують із розрахунку на шістьох
Донеччанка Зінаїда Москалюк (на фото) із донькою і трьома онуками живуть у 2-кімнатній панельці житловою площею 27 ”квадратів”. У помешканні прописана ще одна онука, тому комунальні їм нараховують із розрахунку на шістьох

— Коммунальщики — это мафия, у которых ничего нельзя добиться. Даже не знала, что у меня такой долг. Узнала, когда судебные исполнители начали описывать имущество. А забрать-то нечего. Разве что детскую кроватку и старую мобилку. До сир по не знаю, за что мне столько насчитали, — каже донеччанка 60-річна Зінаїда Москалюк. Хоче продати нирку, щоб оплатити 70 тис. грн комунальних боргів.

Зінаїда Петрівна живе з донькою 41-річною Людмилою, онуками 23-річною Іриною, 7-річною Ганною і Данилом, 3 місяці, у панельній двокімнатці на 27 "квадратів". Четверта дитина Людмили 22-річна Юлія мешкає з батьком, а прописана у квартирі бабусі.

— Платити за послуги перестала 2006-го, — додає донеччанка. — Бо просто ні з чого. Тоді мені робили операцію, витратила 1,2 тисячі доларів. Дали групу інвалідності і 800 гривень пенсії. Зараз підняли до 1400 гривень, але 400 вираховують "Тепломережі". Тільки на ліки треба понад тисячу в місяць. Якби добрі люди не помагали, померла би з голоду.

Людмила — мати-одиначка, у декреті із сином. Щомісяця отримує від держави близько 2 тис. грн.

— Найстарша Ірочка вчиться в університеті, підробляє скрізь де можна, сама оплачує собі навчання, — розповідає про онуків Зінаїда Петрівна. — Через те, що у квартирі прописано шестеро, тільки за воду нам нараховують 257 гривень. Загалом щомісяця треба платити 900 гривень. Якби жек дав довідку про склад родини, ми оформили б субсидію. Але начальниця випихає мене у спину.

Будинок №58 на вул. Річковій, де мешкає сім'я, раніше був гуртожитком. Зінаїда Петрівна отримала там кімнату як працівник металургійного заводу.

У житлово-експлуатаційному управлінні її називають шантажисткою. Погрожують виселити родину з неприватизованої квартири.

— У їхній родині є ще двоє повнолітніх, які можуть платити, — говорить про найстарших онучок Олег Бєляев, голова Ленінської районної ради Донецька. — А продаж органа — взагалі не адекватно ситуації. Із квартири їх не виселять, бо там прописані неповнолітні. Але платити за послуги треба.

Зараз ви читаєте новину «Зінаїда Москалюк віддає нирку за комунальні борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути