пʼятниця, 07 жовтня 2011 06:00

Загиблим студентом зацікавився Янукович

Президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Вікторові Пшонці вивчити обставини смерті студента Ігоря Індила і за два тижні особисто доповісти.

19-річного студента столичного педагогічного коледжу Ігоря Індила торік 17 травня з гуртожитку забрав дільничний міліціонер Сергій Приходько. Повів до Шевченківського районного управління міліції. Наступного дня Ігор мав святкувати 20-річчя, однак помер до ранку. Міліціонери запевняють, п'яний студент упав з лавки і зламав собі череп.

Прокуратура Шевченківського району розслідувала загибель Індила. Двох міліціонерів звинувачують у службовому недбальстві і перевищенні повноважень. Однак адвокат родини Індило просить звинуватити їх у вбивстві. Справу розглядає Деснянський райсуд столиці.

2 жовтня в інтернеті з'явилося відео з камер спостереження Шевченківського райуправління. Запис підтверджує, що є неправдиві покази.

Зокрема, у справі фігурує, що Індило зайшов у камеру самостійно, спав до ранку на лавці. На відео видно, як студента заносять, кладуть на підлогу. Він рухається, тобто спокійного сну не мав. Міліціонери не звертають на нього увагу, обходять. На відео видно падіння. Міліціонери запевняють, що це і спричинило смерть. Але воно було настільки слабким, що інші затримані не прокинулися. До того ж, на тілі Ігоря не було інших травм.

Зараз ви читаєте новину «Загиблим студентом зацікавився Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути