Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 08:27

"Заганяв у ліс і казав: тікайте, я буду стріляти"

Автор: Фото: Володимир КРАВЕЦЬ
  Будинки за селом Гійче Жовківського району Львівської області робітники звели вчасно. Однак до них ніхто не приїжджає
Будинки за селом Гійче Жовківського району Львівської області робітники звели вчасно. Однак до них ніхто не приїжджає

Киянин 30-річний Микола Пелик заборгував будівельникам 379 тис. грн. Ті звели два двоповерхові котеджі в селі Гійче Жовківського району Львівщини, а він зник.

— Ці хати ми будували для одної відомої в Україні людини, — каже бригадир будівельників Володимир Кравець, 30 років. — Керували брати Пелики: Василь та Микола. Перший в Гійчому живе, безробітний. Микола возить у Києві якогось політика.

Гійче — прикордонне село, за 6 км українсько-польський кордон. Будинки зводили під сосновим лісом за селом. На будові працювали 20 робітників, дев'ять одиниць техніки.

— Микола — таке хамло ростом метр 90 і 120 кілограмів ваги, — каже Кравець. — Живе в Києві, їздить на джипі "мерседес" зі знаками АА1302 ВР. Колись був у охороні Віктора Ющенка.

Пелики платили людям із затримками. Одначе ті продовжували працювати. Будинки майже готові: зведені коробки, поштукатурені, накриті, зроблено дренажні роботи на подвір'ї. Останнім часом робітникам грошей не давали. Ті жили в тітки братів Пеликів, харчувалися в місцевому магазині, барах сусідніх сіл.

— Микола домовлявся з барами і магазинами, що ми будемо їсти, а він у кінці місяця буде платити. Спочатку так і було. А потім не заплатив і їм. Тепер за нами числяться ще й борги по всьому районі.

Востаннє працівники бачили Миколу торік у грудні. Відтоді не відповідає на телефонні дзвінки. Будівельники не мають із ним угоди, їхня бригада не зареєстрована юридично.

— Він нам казав, що та людина, для якої будується, скоро буде президентом. А ми занадто маленькі, щоб із ним боротися. Написали заяву в Жовківську прокуратуру, справа заглохла. Земельну ділянку виділила райдержадміністрація. Шукаємо власника там, а нас посилають, — говорять будівельники.

— Микола просто знущався з нас, — згадує 20-річний Сергій Оршак, який заливав фундамент. — Бив. Часто приїжджав на будівництво п'яний, накурений. Мав при собі пістолет. Пару разів нас заганяв у ліс і казав: тікайте, я буду стріляти. І стріляв. Коли я почав вимагати заробленого, побив мене, я мав струс мозку. Погрожував, що не дасть грошей, повідрубує руки і ноги. Я написав заяву в міліцію, справу відкрили.

Робітники кажуть, що брати обдурили й інші бригади. Загалом винні 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Заганяв у ліс і казав: тікайте, я буду стріляти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути