вівторок, 06 грудня 2011 05:15

За загибель студента заплатять 68 тисяч гривень

1 грудня минуло три роки з дня загибелі харків'янина 18-річного Олександра Пустовіта. 1 грудня 2008-го на міському кладовищі №15 його вбили друзі-сектанти Олена Нечипорук і Сергій Богданов.

— На околиці кладбища є стара покинута гробниця. Якось я побачив, що там собаки ганяють. Пішли подивитися — там у залізній труні лежить тіло. Шия перерізана, але крові не було. Собаки вже трохи його обгризли, — згадує сторож кладовища Іван Михайлов, 63 роки.

Тіло впізнав 42-річний Геннадій Пустовіт, батько Олександра. Сина він розшукував, бо той три дні не ночував удома. За два дні слідчі затримали підозрюваних 21-річну Олену Нечипорук і 23-річного Сергія Богданова. Встановили, що Олена займалась окультизмом. В її квартирі знайшли сатанинську літературу, ножі, амулети. Свою секту назвала "Гірська меса з вірою в темні сили і ніч". До неї входили Сергій Богданов, Олександр Пустовіт, 20-річна Яна Кимчишина, Ігор Муколідов, 21 рік.

— У ніч на 1 грудня ми всі прийшли на кладовище. Мали виконати священний ритуал, до якого готувалися цілий рік. Повинні були здійснити головне — принести в жертву темним силам людину. Кого саме — знали лише ми з Сергієм, — розповідала спочатку Олена Нечипорук.

— Ми приїхали на кладовище о 23.00, розклали амулети. Помолилися. Викликали нічних духів. За чверть до півночі я поставив Сашка спиною до труни й декілька разів вдарив його металевою трубою по потилиці. Він упав прямісінько в труну. Альона витягла канцелярський ніж, перерізала горло. Потім підставила чашу, в яку стікала кров, і дала по колу нам всім випити, — додавав Сергій Богданов. — Потім ми сховали труп у старій гробниці.

— Під час слідства підозрювана все заперечувала. Сергій наполягав на тому, що він убив Пустовіта через банальну лайку, а не ритуал, — каже Володимир Ковригін з обласної міліції.

22 листопада 2011 року Апеляційний суд Харківської області засудив Олену Нечипорук до 13 років ув'язнення, Сергія Богданова — до 14. Родині загиблого мають виплатити 68 тис. грн моральної компенсації.

Зараз ви читаєте новину «За загибель студента заплатять 68 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути