Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 04:45

"За третій день я ховаю вже другого"

Автор: Фото надане УДАІ УМВС України в Хмельницькій області
  ”Лада-Калина” на повній швидкості в’їхала у зустрічну автоцистерну. Від зіткнення 40-тонну вантажівку скинуло у кювет, а легковика розірвало
”Лада-Калина” на повній швидкості в’їхала у зустрічну автоцистерну. Від зіткнення 40-тонну вантажівку скинуло у кювет, а легковика розірвало

На світанку 10 травня за селом Ганнівка Дунаєвецького району Хмельниччини "Лада Калина" в'їхала у вантажівку-цистерну МАН. У легковику було дев'ятеро хлопців. Шестеро загинули.

— За третій день я ховаю вже другого. Спочатку Сашу Войтовича — зятя своєї сестри. Тепер сина Ігоря, — каже 39-річна Валентина Стефановська із села Держанівка Дунаєвецького району.

Вона одягнута в чорне. Спирається на машину, аби не впасти. Очі застиглі, говорить монотонно.

— Ми Ігорю копили гроші на випуск, а він дуже хотів нову курточку і красовки. Купив їх і того ж вечора розбився. Така страшна аварія, а на одязі — ні царапинки.

Унаслідок зіткнення загинули 13-річний Мирослав Вольський, 14-річний Богдан Куртик, 15-річні Ігор Долісний та Вадим Розовий, 16-річний Ігор Стефановський і водій Олександр Войтович, 21 рік. У останнього залишилися дружина Інна і син Артем.

— Саша з Інною прожили півтора року, — продовжує Валентина Стефановська. — У нього братів і сестер нема, то його батьки хочуть забрати Інну до себе. Вона зараз тільки сидить і плаче над дитиною. Артемчику всього півроку.

Решта троє пасажирів "лади" скалічилися. Найлегші травми дістав 19-річний Олександр Стефановський, брат загиблого Ігоря. Він був найп'яніший. Отримав лише струс мозку і рани голови.

— Та на розборки ми їхали, — розказує Олександр Стефановський. — В сусіднє село Сивороги, бо там колись наших трогали.

Тієї ночі дев'ятеро хлопців об'їхали "калиною" три райцентри.

— Сначала поїхали в Дунаївці, — згадує Олександр Стефановський. — Там випили. Потом поїхали в Ярмолинці, тоже випили. Тоді рвонули на Городок. І там посиділи. Я був самий п'яніший. Помню, як із Городка виїхали. Очнувся вже у больніці.

В обласній лікарні досі перебувають 16-річний Віталій Вольський та на рік молодший Іван Квасний.

Олександра Войтовича друзі просили не їздити 9 травня.

— Але Сашу цілий день кудись тягнуло, — розповідає Андрій Голубчак, 20 років. — Я йому казав, щоб лишався в мене. Він каже: "Харашо-харашо". А потім кудись утік. Приїжджав водітєль того бензовоза. Казав, що вони їхали прямо, а за 10 метрів від фури рєзко виїхали на встрєчку.

Загинув на місці й Вадим Розовий із села Іванівка.

— Того дня Вадім із другом заносили до хати спальню, — розповідає його батько Броніслав Розовий, 51 рік. — Тут під'їхали ті хлопці на машині. Його друга не взяли, бо не помістився. А Вадім вліз.

— Слухняний був, — говорить мати Марія Розова, 42 роки. — Вадім із дитинства бавив кота Тома. Сьогодні приходжу, а Том сидить прямо напротів фотографії Вадіма з лєнточкою і дивиться. Довго сидів.

Водій вантажівки Олександр Огурцов, 40 років, не скалічився. Його цистерна була повністю завантажена гліцерином. Однак від зіткнення з легковиком 40-тонну машину скинуло в кювет.

Зараз ви читаєте новину «"За третій день я ховаю вже другого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути