Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 08:45

За спиляне дерево заплатили 20 тисяч гривень

— Ці активісти просто хочуть на нас нажитися, — каже 39-річна Ольга Прихно, директор компанії "Торговий дім Міжнародної спілки українських підприємців". — От і вигадують.

Організація орендує ділянку площею 11 соток на вул. Пирогова навпроти станції метро Університет у столиці. Зводять там каскадний житловий 6–9-поверховий дім. Навколо — будинки №2 і №6 вул. Пирогова і №37б на вул. Богдана Хмельницького. Тамтешні мешканці протестують. Запевняють, що будівельники зводять дім з порушеннями.

— Ці строітєлі закатали в бетон акацієву рощу, спиляли розкішний каштан, знесли дитсадок, фонтан. Дихати нічим, — лаються. Бетоновози не пускають на ділянку.

На їхнє прохання прокуратура Шевченківського району оскаржила дозвіл Київради на забудову.

— Ми маємо всі необхідні документи, — Ольга Прихно показує теку паперів. — 18 погоджень всіх інстанцій. На місці будмайданчика було всього вісім дерев. І всі вони стоять. Ми знесли лише один аварійний каштан і дві білі акації. За їх знищення виплатили компенсацію — від 20 до 50 тисяч гривень за дерево. Дитсаду ніколи тут не було. Стояв старий триповерховий особняк, який ми викупили у власників і знесли. Фонтан давно не працює. Його не ремонтували з 1950-х. Але ніхто його не чіпає. Навпаки, плануємо його відновити. Науково-дослідний інститут робить щомісячні обстеження стану всіх навколишніх будинків на випадок шкідливого впливу будівництва. Підземного озера під ділянкою ніколи не було. За 18 метрів залягає станція метро. Між шахтою і поверхнею озера просто не може бути.

Зараз будівельники продовжують зводити будинок. А мешканці — скаржитися у різні інстанції.

Зараз ви читаєте новину «За спиляне дерево заплатили 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути