четвер, 30 вересня 2021 07:26

За катування майданівця дали вісім років в'язниці

Дарницький суд Києва на вісім років ув'язнив 48-річного Юрія Крисіна. Його визнали винним в катуванні активіста Майдану Владислава Іваненка 2014-го. За статтями про викрадення людини, хуліганство та перешкоджання мирним акціям протесту — виправдали, бо сплив строк давності.

Крисін уже відбуває покарання за смертельне побиття журналіста В'ячеслава Веремія. Тож фактично до терміну йому додали ще рік. У в'язниці залишатиметься до 2026-го. Бо час затримання рахують із 2018 року.

— Крисіна засудили за катування до семи років. Але в сукупності, із врахуванням попереднього рішення — до восьми, — каже прокурорка у справі Юлія Малашич. — Це була наша з потерпілим Іваненком позиція під час дебатів. І суд її почув. Прикро, що за іншими статтями Крисіна звільнили від відповідальності. Але таке рішення — законне, бо минули строки давності.

Цивільний позов потерпілого Іваненка суд задовольнив частково й постановив виплатити йому 500 тис. грн моральної компенсації.

Крисін свою провину не визнавав. Зараз перебуває в лікарні. Його адвокати подаватимуть апеляцію на вирок.

Юрій Крисін — уродженець Донеччини, керівник охоронної фірми "П'ятий регіон". В часи Майдану був організатором загонів "тітушок", що влаштовували провокації та напади на майданівців.

У червні 2018-го Крисіна засудили до п'яти років ув'язнення за підготовку нападу на журналіста видання "Вести" 33-річного В'ячеслава Веремія у ніч на 19 лютого 2014-го в Києві. В чоловіка стріляли та били кийками. Від отриманих травм він помер у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «За катування майданівця дали вісім років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути