середа, 06 червня 2007 07:05

За фальшиві гривні ліцеїсти купували іграшки

Від одного до п"яти років в"язниці отримали за підробку грошей шестеро неповнолітніх у райцентрі Зіньків на Полтавщині. Гривні вони друкували на звичайному кольоровому принтері, приєднаному до комп"ютера.

Студентові-першокурснику Зіньківського агроліцею 16-річному Миколі Садовому із села Довжик два роки тому батьки подарували комп"ютер. Згодом він придбав принтер і сканер — пристрій для копіювання зображень. На початку бавився відтворенням картинок, потім спробував копіювати купюри 2 та 5 гривень. За кілька спроб зі звичайного паперу зробив фальшивки купюр і поніс їх у ліцей — похвалитися перед друзями. Однокурсники Вадим Швець та Михайло Хоменко пішли з підробками на місцевий ринок. Базарники підміни не помітили.

На вихідних Садовий скопіював двадцять 20-гривневих купюр. Друзі збули гроші. Згодом копіювати гривні почали ліцеїсти Василь Удовиченко, Олександр Тимченко та Руслан Хусаїнов. Купували за них різні товари в сусідньому Гадяцькому районі й Полтаві.

Олександра Тимченка затримали в магазині дитячих іграшок "Малятко" в Зінькові. Кольорові папірці розпізнала продавщиця Надія Силка.

— Хлопці вже раз приходили, за фальшивки купили іграшки, — згадує Надія Силка, мати власниці магазину. — Донька попередила, що таке може статися ще раз. Я пильнувала.

Надія Федорівна попросила знайомого міліціонера на пенсії Сергія Харченка притримати хлопця в магазині. Сама зателефонувала до райвідділу.

Садовий, Швець, Хоменко й Удовиченко отримали по 5 років позбавлення волі. Тимченко — 3, Хусаїнов — рік. На прохання адвокатів хлопців звільнили від покарань, давши їм по випробувальному року. Усі вони з благополучних сімей. Браку грошей не відчували.

Зараз ви читаєте новину «За фальшиві гривні ліцеїсти купували іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути