пʼятниця, 30 листопада 2012 06:30

Юлію Повх вигнали з квартири

Автор: фото: Володимир ХОМ’ЯК
  Киянка Юлія Повх із сином Денисом у чотирикімнатній квартирі, яка дісталась їй у спадок від батьків. Під заставу помешкання жінка взяла 45 тисяч доларів позики у фінансової компанії ”Народна позика”
Киянка Юлія Повх із сином Денисом у чотирикімнатній квартирі, яка дісталась їй у спадок від батьків. Під заставу помешкання жінка взяла 45 тисяч доларів позики у фінансової компанії ”Народна позика”

— Збираю дітей в садік, тут вриваються троє. Почали верещати, плюватися, курити. Сказали збирати речі й вимітатися. Мовляв, ця квартира — їхня. Чоловік щось хотів вияснити — йому дали по голові, потім у груди. Мене з дітьми викинули на коридор, вставили свої замки, — згадує киянка 23-річна Юлія Повх.

5 листопада її з чоловіком, сином, сестрою, шваґром і племінницею вигнали з чотирикімнатки.  Пояснили, що в помешкання є новий власник. Витурити гостей Повхам удалося, як приїхали працівники прокуратури і "Беркут".

Чотирикімнатка Повхів на 14-му поверсі будинку на вул. Азербайджанській, 8б поряд із Ленінградською площею. Раніше це був гуртожиток заводу "Арсенал". Юлин батько отримав тут відомчу кімнату, як народилася друга донька — ще одну. Згодом родина приватизувала кімнати, викупила ще дві поряд, всі об'єднали в єдину квартиру. По смерті батьків помешкання успадкували Юлія та її на рік старша сестра Вікторія. Зараз живуть там із чоловіками й дітьми.

— Усе почалось у травні цього року, — Юлія Повх заводить до квартири. Тут два туалети, окрема ванна, в кінці коридору кухня. У кімнаті на комп'ютері дивиться мультфільм її син Денис, 4 роки. — Я продаю сумки і взуття на Московській площі. Для розвитку бізнесу позичала у знайомих гроші. Треба було розрахуватися. Попросила 45 тисяч доларів кредиту у фінансовій компанії "Народна позика". Вони дали під заставу квартири.

Юлія планувала поміняти житло на дешевше. $45 тис. різниці віддати "Народній позиці".

— Улітку їздила до свекрухи на Волинь, а треба було робити внесок по кредиту. Подзвонила в "Народну позику", сказала, що затримаюся на пару днів. Приїжджаю, а вони за шість днів прострочки нарахували 57 тисяч гривень пені. Пояснювала-пояснювала, але мене не слухали. Потім дзвонить якийсь чоловік. Каже, що має клієнта, який купить нашу квартиру. Порадилися із сім'єю, призначили зустріч. Приїжджає той клієнт Руслан "мерседесом", зійшлися на ціні 115 тисяч доларів, підписали попередній договір. Він каже: ви поки виписуйтесь, а я зберу суму. Я почала оформляти документи, проконсультувалася в юристів.

Ті порадили переукласти договір інакше. Аби покупець віддав $45 тис. "Народній позиці", а решту поклав на рахунок Юлії.

— Оформляю документи, дивлюсь, а моя квартира вже не в іпотеці, — каже Повх. — Як так, якщо я ще не віддала кредит? 24 жовтня знову зустрілася з цим Русланом. Він гарячкував, просив пошвидше виїхати. Наступного дня приїхав знову: "Чого не з'їхали?" Кажу: "Виїдемо, коли покладеш гроші на рахунок". Він розвернувся і поїхав. А 5 листопада до нас уже вривалися.

Повхи з'ясували, що їхнє житло продала "Народна позика".

— Виявляється, новою власницею нашої квартири є громадянка Татаріна. Раніше працювала двірничкою, зараз незрозуміло де. Ви десь бачили двірничок, які купують у Києві чотирикімнатні квартири?

У фінансовій компанії запевняють, що діють законно.

— Ми три роки працюємо на ринку, і такий випадок у нас уперше, — пояснює директор "Народної позики" Дмитро Кравченко. — У кредитному договорі прописаний момент несудового врегулювання спорів. Якщо позичальник не виконує обов'язків — ми маємо право відібрати заставне майно. У випадку з Юлією — квартиру. Вона це знала, договір підписала. Щомісяця по 20 число мала вносити платіж, але не платила. 30 числа надіслали їй листа — не реагувала. За місяць після того ми повідомили, що виставляємо квартиру на продаж. Вона, як завжди, не відгукнулася. Не платила за рахунком три місяці, пеня росла. Куди ми мали діватися? Виставили помешкання на продаж. Знайшлися люди, запропонували нам ціну, яка покривала потрібну суму. Це без відсотків і пені. Бо якщо рахувати з пенею, то Юлія винна нам понад мільйон. Ми сказали їй про продаж, то вона бігом прописала у квартиру дітей. То хто з нас шахрай?

Деталі з'ясовує прокуратура Дніпровського району Києва. Щодо трьох чоловіків, які 5 листопада вдерлися до помешкання, порушили кримінальну справу. За самоуправство і незаконне позбавлення волі дітей їм загрожує до п'яти років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Повх вигнали з квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути