пʼятниця, 27 квітня 2018 07:20

Лікар із відкритою формою туберкульозу приймала дітей

У Білгороді-Дністровському на Одещині в педіатра дитячої поліклініки 66-річної Іраїди Яківни діагностували відкриту форму туберкульозу. У стаціонар жінку забрали під час прийому пацієнтів.

Останні шість місяців лікар кашляла, на роботі одягала маску. Але під час обстеження на флюо­ро­графі захворювання не виявили.

— Ми давно разом працюємо. Останнім часом Іраїда Яківна постійно кашляла. Пояснювала, що має хронічний обструктивний бронхіт (хвороба, за якої слиз накопичується у бронхах і не виводиться з організму. — ГПУ). Обстежена і не заразна, — розповідає 55-річна Анна Герасименко з міської дитячої поліклініки Білгорода-­Дністровського. — Через певний час їй стало зле на роботі, знепритомніла. Іраїду Яківну госпіталізували, через день направили в тубдиспансер. Думаю, вона розуміла, що з нею відбувається.

Іраїда Яківна в лікарні працює 30 років. Чоловіка й дітей не має.

— Вона гарний спеціаліст. Розумна, педіатр вищої категорії. Жила роботою. Можливо, тому і запустила себе, — додає Анна Володимирівна. — Тепер лікаря, який не розгледів захворювання, відправили на переатестацію. Всі колеги пройшли флюорографічне обстеження. Кабінет лікарки та всі медичні документи обробили спеціальним розчином. Склали списки дітей, з якими вона контактувала. Викликаємо по черзі, робимо їм рентген і пробу Манту.

Іраїду Яківну не звільнили. Після одужання зможе повернутися до роботи.

Зараз ви читаєте новину «Лікар із відкритою формою туберкульозу приймала дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути