Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2017 07:25

Восьмикласниця стрибнула з дев'ятого поверху після сварки з хлопцем

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Світлана Працевита з міста Стрий на Львівщині скоїла самогубство на очах у двох товаришів
Світлана Працевита з міста Стрий на Львівщині скоїла самогубство на очах у двох товаришів

— Бачила, як дівчинка виходила з нашого під'їзду. Подумала: красива. На вулиці її чекали двоє хлопців. Хвилин за десять вона пролетіла біля моїх вікон. Щось крикнула, але я не розчула. Впала на мою машину, — згадує Галина з міста Стрий на Львівщині. Мешкає у 9-поверхівці №39 на вул. Коссака.

13 квітня із даху будинку стрибнула 14-річна Світлана Працевита. Навчалася у восьмому класі.

— Збіглися люди. З капоту її тіло сповзло на землю. Лежала обличчям догори, вся закривавлена. Здалося, що дихає. Хтось кинувся їй робити штучне дихання. Та медики констатували смерть, — говорить Галина. — Казали, що на криші була з двома хлопцями. Жартувала, сміялася. Потім розправила руки і полетіла вниз.

Рідні Світлани не вірять у самогубство.

— Жодних натяків на це не було. Того дня ночувала в старшої сестри. Зранку ­зібралась у школу. Але на уроках не лишилася. Привітала з днем народження однокласницю й кудись пішла, — каже Карина Юроца, знайома дівчини. — Свєта була компанійська. Гарно малювала. Про хлопців, з якими вона була на криші, ­нічого не знаю. Вони запевняли поліцейських, що не штовхали її. Були від Свєти метрів за десять, коли стрибнула. Останні кілька місяців зустрічалася зі старшим на рік хлопцем. Знаю, що звати Юра. Напередодні посварилися. Але повірити не можу, щоб через це так вчинила.

Світлану виховувала баба. Мати їздила на заробітки за кордон.

— У них були напряжонні відносини. Бабу вона не слухала, часом ночувала в старшої сестри. Мати приїхала з-за границі, але на похорон не пішла. Люди бачили, як за кілька днів ходила на кладбище з віночком. На лєнті було написано "Донечці від мами", — розповідає місцева Наталія, прізвища не називає.

Смерть Світлани Працевитої розслідує поліція.

— Посварилася з хлопцем, бо він нібито дізнався про її зраду. Запропонувала двом друзям піднятися на дах багатоповерхівки. Дзвонила колишньому й просила пробачення. Схоже, стрибати вирі­шила спонтанно. На зап'ясті лівої руки в неї було чорною ручкою намальоване сердечко, під ним надпис: "Юрцьо", — говорить Іван Кулик із місцевого управління поліції.

Зараз ви читаєте новину «Восьмикласниця стрибнула з дев'ятого поверху після сварки з хлопцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути