четвер, 24 лютого 2011 02:15

Володимирові Лавренчуку підпалили хату

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Володимир Лавренчук з міста Могилів-Подільський Вінницької області показує лічильник електроенергії, який підпалили невідомі. Вогонь перекинувся на його автомобіль ”волга”
Володимир Лавренчук з міста Могилів-Подільський Вінницької області показує лічильник електроенергії, який підпалили невідомі. Вогонь перекинувся на його автомобіль ”волга”

— Підпал мого будинку — це терор. Усе за те, що я активно захищаю підприємців від мєсних рекетирів, — каже 54-річний Володимир Лавренчук з міста Могилів-Подільський на Вінниччині.

13 січня підпалили його будинок на пров. Виноградному.

— Десь у три часа ночі ми почули зриви, — згадує Володимир Миколайович. — Вискакую в трусах, босий. Бачу, мій електролічильник горить, на ньому якась тряпка висить. Горить машина. А на задньому стєклі — бутилка з-під пива. Я вогонь бистро руками потушив. Дивлюся, рядом ще одна пляшка, наполовину залита якоюсь рідиною, закручений фітіль. Я все поняв. Мене хотіли не налякати, а живйом сім'ю спалити. Все продумали. Під лічильник підкинули, щоб на замиканіє списали.

Володимир Лавренчук працює таксистом. Їздить на старій "волзі".

— Вісім год всі таксисти платили гроші так названим "орендарям". Насправді рекетирам. Я єдиний не платив. За це мені два рази били стекла у машині. З червня 2010 року ми стали вільними, не платили. Я організував "Таксі Поділля", там зареєстровані 67 чоловік. Платимо лише податки та до міського бюджету за користування стоянками таксі. Тепер дізнаємося, що все може повернутися. Стоянки назад заграбастають "свої". Я відкрито заявив, що буду всіма силами захищатися. Не допущу бєзпрєдєла, бо ж це не 1990-ті. У відповідь бандити на багатьох стоянках знищили знаки "Таксі", які ми встановили за свої гроші. Тепер перейшли до відкритого терору.

Володимир Миколайович не називає прізвищ тих, хто вимагає гроші. Каже лише їхні прізвиська — Риба, Шеф, Муля.

Міліціонери розслідують підпал.

Зараз ви читаєте новину «Володимирові Лавренчуку підпалили хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути