середа, 24 лютого 2010 07:01

Володимира Олійника застрелили в доньки на очах

Автор: фото з архіву родини Олійників
  Володимир Олійник із старшими доньками. Вони живуть в Івано-Франківську, а батько мешкав у райцентрі Надвірна
Володимир Олійник із старшими доньками. Вони живуть в Івано-Франківську, а батько мешкав у райцентрі Надвірна

45-річного Володимира Олійника з райцентру Надвірна Івано-Франківської області вбили одним пострілом. Куля влучила в голову, коли підприємець сидів у власному "лексусі". Він чекав зі школи молодшу доньку Олену.

— За фактом вбивства порушено кримінальну справу, — каже 41-річний Василь Гультайчук з обласної міліції. — Експерти з"ясовують тип зброї. До справи долучилися працівники науково-дослідного криміналістичного центру з області.

Міліціонери припускають, що в бізнесмена стріляв професійний снайпер. Розглядають версію конфлікту навколо ринку.

Володимир Олійник жив із дружиною і донькою у Надвірній. Дві доньки від першого шлюбу — в Івано-Франківську. Підприємець отримував прибутки від нафтовидобутку, був співвласником фірми "Торговий дім "Ґорґани". Кілька років поспіль підприємство намагалося взяти в оренду центральний ринок Івано-Франківська, що на вул. Дністровській, 5.

Цей базар вважають найбільшим на Прикарпатті. 50,11% його належать міській громаді Івано-Франківська, решта — обласній споживчій спілці. Раніше його орендувала фірма "Торговий сервіс". Її співвласник — Ігор Халаменда, член депутатської групи від Партії регіонів Івано-Франківської міської ради. Договір оренди підписали до 2022 року.

У травні 2007-го в Ігоря Халаменду стріляли. Поранили ногу. Замах пов"язали з конфліктами між орендарями. Та потерпілий до міліції не скаржився.

— Хто здійснив замах, досі невідомо, — каже Богдан Федьків, депутат міської ради Івано-Франківська від Партії регіонів. — Можливо, було попередження.

Двоє людей із його оточення також було вбито

Олійнику також погрожували. Та він і далі домагався оренди, найняв приватну охорону. 19 липня торік ринок таки передали "Торговому дому "Ґорґани".

— Тепер убивство можуть пов"язати з Партією регіонів, — зауважує Федьків. — Та нам на це плювати, бо ми непричетні. Щоби знайти вбивць, треба підняти давнішні справи Олійника. За ним давно тягнеться кримінальний душок. Двоє людей із його оточення також було вбито. З Олійником пов"язане ім"я бізнесмена Юрія Синякова, якого теж застрелили.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Олійника застрелили в доньки на очах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути