Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2019 07:45

Віталій Глазунов убив батька й матір

Автор: Ярослава Фоніна
  Віталія Глазунова з села Ковалівка на Полтавщині підозрюють у вбивстві власних батьків. На суді він просив відпустити його під домашній арешт
Віталія Глазунова з села Ковалівка на Полтавщині підозрюють у вбивстві власних батьків. На суді він просив відпустити його під домашній арешт

— Сусіди живуть у страху, всі ми боїмося, що Віталій повернеться. Не можемо уявити, якби він знову зайшов на подвір'я, — розповідає 58-річна Валентина Троцька, тітка Віталія Глазунова, 28 років. Його підозрюють у вбивстві 50-річних батьків Тетяни й Олега в селі Ковалівка, за 10 км від Полтави.

6 липня на вул. Покровській спалахнула пожежа. У ­будинку та літній кухні знайшли тіла подружжя зі смертельними травмами на шиях. За кілька годин правоохоронці затримали сина загиблих Віталія. Він у всьому зізнався.

На слідчому експерименті показав, як спочатку у флігелі зарубав батька сокирою. Потім прихопив ножа і пішов у хату, де спала мати. Завдав їй удари в шию та груди. Тіла обгорнув ганчір'ям і підпалив. За попередньою версією, підозрюваний вимагав у батьків гроші, бо страждає на лудоманію — залежність від азартних ігор.

— Ніколи не подумала б, що з моєю сестрою Танею таке трапиться. Радше боялися, що з Віталієм могло щось погане відбутися. Він же грав, розумієте, — розповідає телефоном Валентина Троцька. — Ми чули різні версії, чому він це скоїв. І від слідчих, і по селу чутки ходять. Віталій теж зізнавався, але то такий брехун, що зроду правду не скаже.

— Таня, мати його, не вірила, що син може щось зробити. А я говорила — диму без вогню не буває. І в селі балакали, що з ним щось не те. Про пристрасть до ігор розповідали немало. Таня довіряла, завжди на його стороні була. Мені відповідала: у тебе ж свої діти є, сама розумієш. Мало розказувала про сина. Не знали ми і про те, що він гроші вимагає.

Розповідає про трагедію:

— Мій старший син їздив до них напередодні ночі убивства. Таня купувала нам зерно, син хотів забрати. Розказував — сестра з чоловіком разом стояли, жартували. Олег допоміг завантажити зерно в автівку. Все було нормально. І тут на ранок дізнаємося про пожежу і їхню загибель. Після того, як Віталія забрали слідчі, не бачила його. І не хочу. Ще під час першого суду сказала, що відмовляюся від нього. Бо нормальна людина такого не зробить. Ми хочемо для нього довічне ув'язнення, не мають такі люди по землі ходити. Він ще й домашній арешт вимагає. Як так? Удома житиме? По тій хаті напівспаленій ходитиме?

Подружжя Глазунових мало доньку 18-річну Дарію. Єдина з усієї родини хоче зустрітися з братом.

— Хоче подивитися йому в очі, — додає Валентина Михайлівна. — Дитина залишилася без батьків, дуже переживає все це. І хати не має. Ми забрали її до себе.

8 липня суд призначив утримання під вартою. Однак Віталій подав на апеляцію про зміну запобіжного заходу. 24 липня на суді просив домашній арешт.

На засіданні Віталій Глазунов постійно відводить очі. Головуюча суддя — Ліліана Нізельковська, судді — Володимир Костенко й Василь Маліченко. Зачитують суть справи щодо зміни запобіжного заходу, надають слово адвокату звинуваченого.

— Прошу скасувати рішення про обрання запобіжного заходу, — починає Євгеній Фабро. Папір із записами тримає перед собою. Руки злегка тремтять. — Обвинувачуваний повністю визнає свою провину і готовий співпрацювати зі слідством. Також він не планує переховуватися чи знищувати речові докази. Тож, зважаючи на це, Віталій Глазунов може перебувати під домашнім арештом, а не в ізоляторі.

Судді мовчки заслухують адвоката, надають слово підсудному. Проте Віталій відмовляється говорити. Тільки погоджується з адвокатом.

— Ви дійсно вважаєте, що він зможе жити в тій хаті, де вбив батьків? Як ви це собі уявляєте? — звертається до Фабро суддя Василь Маліченко.

— Я був за адресою, де все сталося. Так, там можна жити. Звісно, частина дому пошкоджена, проте є вцілілі кімнати, — відповідає ­адвокат.

Далі виступає прокурор.

— Глазунов може переховуватися від органів розслідування, оскільки за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення, — доповідає. — Крім того, підозрюваний може знищити ті речові докази, які не здобуті, бо на цей час слідство ще триває. Глазунов може вплинути якимось чином на свідків злочину. Проживати в пошкодженому будинку неможливо.

Віталій Глазунов постійно дивиться вниз. Голову не підводить, навіть коли судді повертаються в зал. Суд відмовляє. Обвинувачений залишається під арештом, доки триватиме слідство.

На цьому засідання завершується. Маю хвилину, аби поговорити із Глазуновим. Він мовчки відвертається, коли чує про батьків.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Глазунов убив батька й матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути