вівторок, 05 грудня 2017 05:41

Віта Воловикова залишила дві передсмертні записки

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.instagram.com
  Віту Воловикову із села Мончин Погребищенського району на Вінниччині повішеною в гаражі знайшла мати
Віту Воловикову із села Мончин Погребищенського району на Вінниччині повішеною в гаражі знайшла мати

22-річна Віта Воловикова з села Мончин Погребищенського району Вінниччини повісилась у гаражі 21 листопада. Напередодні посварилася з чоловіком Сергієм Бурлакою, 37 років.

— Вони сильно поскандалили. Віта зібралась із речами до матері Олі, визвала таксі. Дорогою Сергій їй дзвонив. Просив вернутися. Після третього дзвінка Віта наказала шоферу їхати назад, — розповідає місцева жителька Людмила. Прізвища не називає.

Уранці Віта подзвонила матері. Попросила приїхати забрати її речі.

— Розплакалася. Каже, все спакувала, вплоть до пальта. За годину ще раз набрала маму. У сльозах жалілась на свекруху. Мовляв, вона знеславить їх на весь район, — продовжує Людмила.

За годину Віту знайшли в гаражі. Висіла на мотузці. Залишила дві передсмертні записки. Просила вибачити й нікого не звинувачувати.

— Оля з криком вибігла на дорогу. Ніхто з сусідів не підійшов. Тільки виглядали з-за хат. Матір Сергія вся вулиця боїться. Жінка скандальна. Коли то все сталося, вона прийшла. Живе через кілька хат. Стала звинувачувати сваху, що то вона довела дочку. Віта не раз тікала від Сергія до матері з речами. Він був жорстким із нею, — каже Людмила. — Є незрозумілі момен­ти. Віта висіла боса. Ноги були чисті. Рядом — ні носків, ні взуття. Стіл, на який би вона мала вилізти і з нього повіситися, стояв весь покритий пилюкою. Слідів від стоп не було. Оля написала заяву в поліцію.

Сергій Бурлака працює водієм пасажирського автобуса. З Вітою Воловиковою жили в цивільному шлюбі. Чоловік виховує сина Дмитра від першого шлюбу. Хлопець навчається в 9-му класі.

— Дмитрик був дуже прив'язався до Віти. У них склалися хороші стосунки. Коли вона збирала речі, обнімав, просив не їхати. От вона і верталася, — додає жінка. — Віта вже була заміжня за місцевим хлопчиною. Не склалось. Мала викидень. Познайомилась із Сергієм в автобусі, коли їздила на навчання. Зійшлися. Вона раніше перенесла операцію. Їй діагностували рак щитовидної залози. Регулярно їздила на прийом радіоактивного йоду. Сергій сказав їй робити аборт. Бо неясно, якою народиться дитина після такої процедури. Віта не хотіла. Але Бог розпорядився, що і цей плід завмер.

Віта Воловикова закінчувала магістратуру у Вінницькому педуніверситеті. Мала стати вчителем історії.

— У грудні мала отримати диплом і йти до нас на роботу. З вересня вела групу продовженого дня в третьому класі. Діти її обожнювали. Гарно співала. Не пропускала жодного концерту в селі. У вересні наші люди бачили її в жіночій консультації. Тішилась, що завагітніла, — каже директор Погребищенської школи №1 Тетяна Носова.

— Насильницьких слідів на тілі не виявили. Лиш борозда від мотузки. Слідчі чекають результатів судмедекспертизи. Перевіряють, чи не довели жінку до самогубства, — говорить 45-річна Анна Олійник з обласної поліції.

З початку вересня в місті Погребище повісилися троє хлопців. Один із них, 19-річний Вадим Протопіш — рідний племінник Сергія.

Зараз ви читаєте новину «Віта Воловикова залишила дві передсмертні записки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути