пʼятниця, 21 травня 2010 10:04

Випустили фігуранта педофільного скандалу

Минулої суботи з Лук"янівського слідчого ізолятора столиці вийшов Дмитро Полюхович. У камері він просидів 9 місяців.

— Із ним провели всі необхідні експертизи, він дав показання, — каже прес-секретар Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко, 58 років. — Слідчий вирішив, що утримувати його під вартою немає потреби, і змінив запобіжний захід на підписку про невиїзд. Обвинувачення з нього не знято, слідство триває. Однак потерпілих не надає слідству їхня матір.

Нагадаємо, торік киянка Олена Полюхович заявила, що двох її дітей ґвалтували. До цього, мовляв, причетні їхній батько Дмитро, гендиректор "Артека" Борис Новожилов, головний лікар закладу Генріх Ратт, колишній методист Дмитро Лепешев, керівник геологічного гуртка Володимир Дунаєв, священик Вадим Паєвський і нардепи Сергій Терьохін, Руслан Богдан, Віктор Уколов.

Слідчо-оперативна група допитала понад 330 свідків, призначила 43 судові експертизи. Народних депутатів, генерального директора "Артека" і священика визнали непричетними.

Олену Полюхович здивувала звістка про вихід з ізолятора її колишнього чоловіка.

— Я давно зрозуміла, що безглуздо розраховувати на чесне та об"єктивне розслідування, — говорить. — Але не вірила в те, що підозрюваного в тяжкому злочині можуть відпустити. Найобразливіше, що ні мені, ні нашій охороні про підписку нічого не повідомили.

— Під вартою підозрюваного утримують у тому випадку, коли існує загроза, що він заважатиме слідству чи може втекти, — пояснює 57-річний Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи. — Якщо таких загроз нема, слідчий може відпустити на підписку. В Україні були випадки, коли завершення слідства на підписці про невиїзд чекали звинувачені в убивстві.

Зараз ви читаєте новину «Випустили фігуранта педофільного скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути