середа, 21 травня 2008 07:04

Віктор Ткаченко порізав бензопилою співмешканця тещі

7 травня в селі Верещиця Яворівського району Львівщини поховали 44-річного Станіслава Єгельського. Чоловіка перерізав бензопилкою 27-річний Віктор Ткаченко, майбутній зять його співмешканки.

— Шкода Стаса, непоганий був, — перешіптуються селяни на зупинці. — Та й Вітя хазяйновитий. У всьому винна Галя. При живому чоловікові привела в хату чужого хлопа.

У Верещиці живуть півтисячі людей, переважно пенсіонери й безробітні.

Останні три роки 44-річна Галина Слобода жила з чоловіком-однолітком Андрієм та коханцем Станіславом Єгельським. З останнім познайомилася на заробітках у місті Первомайськ Миколаївської області. Разом обробляли цибулю й буряки.

— Додому не привезла й копійки, тільки ще одного чоловіка, — плаче 76-річна Марія Слобода, мати Галини.

Андрій та Галина Слободи виховали двох доньок. 22-річна Марія вийшла заміж, має двох дітей. 17-річна Василина жила з батьками, зустрічалася з Віктором Ткаченком. Влітку планували одружитися. Майбутній зять ще до весілля оселився у Слобод, зводив на їхньому подвір"ї пилораму.

— Відразу не злюбив Стаса, бив його, — каже Андрій Слобода. — "Виженіть його і виженіть його". Стас вузькоглазим був, у селі його корейцем звали.

— Стасік боявся Вітю, слухався, — додає Галина Слобода. — Зять погрожував здати його мєнтам. Стасік раніше за крадіжку сидів, у Верещицю приїхав без документів.

Увечері 1 травня Віктор святкував день народження. Привітати приїхали троє друзів. Посиділи на подвір"ї. Андрій Слобода пішов ночувати на пилораму, Галина з коханцем сиділи в хаті.

— Вітя не хотів, щоб ми сиділи за столом, — згадує Галина Слобода. — Стас непобритий, у брудній сорочці, — казав. — Нехай не виходить до нас.

Того дня Ткаченко сварився з Єгельським. Віктор дав Станіславові 100 грн, попросив купити продуктів. Розлютився, коли той нічого не приніс.

— Стасік ніби відчував, що помре, — каже Галина. — То за руку мене візьме, то до себе пригорне. Раніше такого не робив. Просив, щоб його самого не залишала.

Опівночі Єгельський заснув. Майбутній зять запросив Галину випити за здоров"я. Доки теща пригощалася, Віктор вийшов у коридор, де ховав інструменти. Завів бензопилку, відклав убік. Скинув Єгельського з ліжка, бив ногами. Потім розрізав голову вздовж чола.

— Коли побачила Стаса у крові, почала втікати, — згадує жінка. — Після того нічого не пам"ятаю. Зранку прокинулася в кімнаті. Вітя одного разу вже хотів зарізати Стасіка бензопилою, але той втік.

Тіло Єгельського знайшов зранку Андрій Слобода.

Василина переконувала, що вбивця — її матір

— Відкрив двері, а через поріг лежить кореєць, — чоловік через слово матюкається. — У кімнаті розкидані речі, смердить перегаром. Під стінкою стоїть порізане бензопилою ліжко. Кореєць весь у крові, руки догори закинув. Живіт не рухається.

Віктор із Василиною зачинилися у спальні. Відчинили двері лише міліціонерам.

Ткаченка та Галину з донькою затримали. Василина переконувала, що вбивця — її матір. Коли Віктор зізнався у скоєному, жінок відпустили.

Експертиза показала, що Єгельський помер від ударів. Похорон організували депутати Івано-Франківської селищної ради. Священик відспівав небіжчика на подвір"ї Слободів. До церкви тіло не заносили, бо не знали, чи чоловік хрещений.

— Священикові сказали, що помер Галин чоловік. Він думав, що мене ховає, — сміється Андрій Слобода. — Після відправи я підійшов до отця, а він за голову схопився.

Віктор не може пояснити свого вчинку. Чекає покарання у Львівському слідчому ізоляторі. Колись він відсидів 9 років за вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ткаченко порізав бензопилою співмешканця тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути