вівторок, 23 липня 2019 06:40

"Вихователька заявила, що не віддасть дитину"

35-річна Ліна Зігура з райцентру Сміла Черкаської області скаржиться на керівництво дитячого садка №18, який відвідує її 2-річна донька. Вони вимагають платити благодійні внески. За відмову погрожують відрахувати дитину, каже жінка.

— Донька пішла в садок у квітні цьогоріч. Усе було добре. Нещодавно заві­дувачка прямо заявила, що всі батьки мають здати 400 гривень благодійного внеску, — розповідає Ліна Зігура. — Я відмовилася, бо виховуємо з чоловіком чотирьох доньок і не маємо зайвих коштів. Тоді в садку запропонували купити іграшки. Але це не змінює суті, адже грошей немає. Я намагалася пояснити, та мені сказали: якщо не купуєш, то принеси з дому. А як ні, то можу шукати новий садок. Це мене обурило. Чому я повинна забирати речі у своїх дітей?

Зігура звернулася до місцевого відділу освіти. Там пообіцяли розібратися і провести профілактичну бесіду з керівництвом дошкільного закладу.

— Коли завідувачка дізналася, що ходила скаржитися, запропонувала укласти договір про відносини між дошкільним навчальним закладом та батьками, — продовжує Ліна. — Юристи із відділу освіти сказали, що в ньому все добре, та я підписувати відмовилася, побоялася. З того часу в садку перестали вимагати гроші, але почалося цькування. Вихователька налаштовує проти мене батьків групи. Намагалася виставити неблагополучною, провокувала на скандал. Заявила, що не віддасть мені ввечері дитину, бо я нібито за нею не наглядаю.

Завідувачка дитячого садка №18 59-річна Лариса Тимофієва заперечує свою провину. Ліна Зігура намовляє, каже.

— Коштів ніяких не вимагала. Мови про це з мамою не вела. Батьки здають внески добровільно, скільки зможуть, — пояснює Лариса Тимофієва. — Крім того, в руки я ці гроші не беру. Вони надходять на фонд дитячого закладу. Звіти висвітлюємо на сайті садка. У нас усе чисто. В дошкільній освіті працюю не один десяток років, такого ще не було. Не розумію, чому виникла така ситуація. Мабуть, чимось ми не вгодили цій мамі.

У відділі освіти Сміли створили спеціальну комісію для з'ясування ситуації.

Зараз ви читаєте новину «"Вихователька заявила, що не віддасть дитину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути