середа, 11 квітня 2012 06:15

Вероніку Сугак паралізувало після укусу чупакабри

Автор: Фото: Михайло ПЕРКОВ
  Вероніка Сугак лежить у реанімаційному відділенні Хмельницької обласної лікарні. Її родичі щодоби витрачають на лікування до чотирьох тисяч гривень
Вероніка Сугак лежить у реанімаційному відділенні Хмельницької обласної лікарні. Її родичі щодоби витрачають на лікування до чотирьох тисяч гривень

Із 2 квітня в реанімації Хмельницької обласної лікарні лежить 22-річна Вероніка Сугак. Вона в комі, підключена до апарата штучного дихання. Час від часу повіки самовільно відкриваються, погляд розсіяний.

— У неї полірадикулоневрит — захворювання нервової системи — і запалення головного мозку, — каже завідувач відділення Микола Бесараба, 68 років. — Сказ поки що не підтверджую, але й не виключаю. Аналізи на весь спектр інфекцій направили в Київ.

24 березня у Вероніки Сугак раптово підвищилася температура. Подумала на грип, однак за кілька днів паралізувало ліву руку. У Новоушицькій райлікарні запевнили, що це ускладнення після грипу. За кілька днів паралізувало правицю. Жінку відправили в Хмельницький. Зараз доба лікування коштує родині 4 тисячі гривень.

— У нас немає таких грошей, — каже 31-річна Лариса Горбатюк, сестра Вероніки. — Пішла в район, дали 500 гривень. А тут тільки один укол коштує почті 700 грн. Піду до губернатора, може, він чимось поможе.

Вероніка Сугак родом із села Березівка Новоушицького району. Вранці 1 серпня 2011 року на автобусній зупинці на неї напала невідома тварина, подібна до собаки й вовка. Відкусила на правиці середній палець та мізинець, погризла руки, ноги, живіт і обличчя. З голови зняла скальп. Жінку врятував мисливець, який 10 разів вистрелив по тварині картеччю 16-го калібру. Місцеві називали звіра чупакаброю. Ветеринари відрізали йому голову, виявили сказ. Тварину не змогли класифікувати, тіло спалили. Покусаній зробили комплекс щеплень від сказу.

— У тої тварі була повна пасть кликів десь по 3 сантиметри, — каже Лариса Горбатюк. — Воно впилося в кость голови. І хоч Вероніка получила всі прививки, але нас попередили, що хвороба може прогресувати. Коли нас виписували, то говорили, що сказ може тривати 1,5 року.

Вероніка живе з братом 16-річним Сергієм. Їхні батьки розлучені, мати на заробітках за кордоном. За три місяці до нападу Вероніка почала зустрічатися з Віталієм Грибинюком. Зараз він чергує біля реанімаційного відділення.

— Я Вєру знаю років п'ять, ще з технікуму, — розповідає 21-річний Віталій Грибинюк. — Встрічаємся з травня минулого року. Я поїхав на заробітки в Росію, а Вєра лишилася. Коли взнав, що на неї напало, хотів зразу приїхати. Але на лікування потрібні були гроші. Рішив остатися й заробляти.

Майже все зароблене пересилав на лікування коханої. Собі залишав лише на прожиття. Повернувся в Україну в жовтні торік.

— Мені баба лишила хату в Новій Ушиці, — продовжує Віталій Грибинюк. — У вересні планували одружитися, там жити. До свадьби хотіли зробити пластику. А тут… Врачі кажуть, що Вєрі стає все гірше, вона в комі. Як виздоровіє, одружимося й у свадібне путішествіє поїдемо на море.

Лікарі не дають жодних гарантій на одужання. Неофіційно кажуть: у хворої сказ, який не виліковується.

Зараз ви читаєте новину «Вероніку Сугак паралізувало після укусу чупакабри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути