середа, 25 січня 2012 16:10

"Думав, у нас чупакабра спеціальна, яка дерева гризе" - Вінницю заполонили бобри
6

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

У Вінниці неподалік вулиці Гонти біля річки Південий Буг з'явилося кілька повалених дерев. Місцеві кажуть - їх погризли бобри.

"Думав, у нас чупакабра завелася. Спеціальна, яка дерева гризе. Прийшов з вудочкою, а тут четверо верб повалено. З явними ознаками, що їх якась тварюка гризла. Злякався, що за біда? Вирішив, рибалити сьогодні не буду. Дома попросив сина по інтернету подивитися, чи не було в новинах за ту чупакабру. А він з мене сміється. Каже, то на бобрів схоже", - розповів Вадим Мельник з Вінниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винні бобри

Мельник помітив бобрів навпроти приватного сектору, що біля міського пляжу "Хімік".

"Те, що з'явилися бобри може свідчити про здорову екосистему місцевості. Правда, ці тварини можуть і забруднити воду. Через них русло може змільчати",  - пояснив Сергій Рекшенюк з міської станції юних натуралістів.

Місцеві жителі розповіли, бобри з'явилися на місці, де вінницький депутат перерив берег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські бобри загрожують затопленням частини Литви: їх готують до переселення

"Рік тому підпустив воду прямо під свою хату. Зробив собі персональний залив. А тепер тут бобри", - зауважила 31-річна Марина Мовчанюк.

"Ми з друзями якось пішли на рибалку з сітками. Так у них бобер попався. Шкода, що не вижив. Ми з нього хутро зняли. М'ясо з'їли. І жарили, і тушили, пельмені навіть робили. Бобри великі, мають вагу до 30-40 кілограмів. Чистого м'яса вийшло десь до 10 кілограм. Ми впіймали 25-кілограмового молодого бобрика. Можна сказати, що нам дуже пощастило. За їхнім м'ясом навіть тепер полюють. Бо для чоловічого імунітету підходить. Є в цих тварин якась спеціальна залоза, що відповідає за потенцію",  - розповів зоолог Олександр Василевич з Луганська.

Зараз ви читаєте новину «"Думав, у нас чупакабра спеціальна, яка дерева гризе" - Вінницю заполонили бобри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути