четвер, 31 січня 2008 08:39

Білоруські бобри загрожують затопленням частини Литви: їх готують до переселення

У Щучинському районі Гродненської області Білорусії греблі бобрів загрожують затопленням частині прикордонної території Литви. Як повідомляє в середу, 30 січня, Telegraf.by, щоб запобігти лиху, фахівці республіканського ландшафтного заповідника "Котра", де мешкають ці занесені в Червону книгу гризуни, готуються переселяти бобрів.

За словами білоруського еколога Ніни Полуцької, "переселення бобрів – це нормальне явище, яке ніяк не вплине на їхнє здоров"я".

Тим часом раніше боброві греблі вже ставали причинами повеней у різних районах Білорусії. Так, в жовтні минулого року в селі Вязинка Молодечненського району гризуни перегородили греблею річку і, як наслідок, була затоплена дорога, якою місцеві жителі діставалися до сусідніх населених пунктів.

Восени 2007 року Міністерство природних ресурсів і охорони довкілля Білорусії запропонувало відмовитися від відстрілу бобрів для регулювання їх чисельності. Фахівці відомства запропонували застосовувати нелетальні методи і "зробити життя бобрів нестерпним". Для цього передбачається, зокрема, "проводити роботи з ліквідації або скорочення жител, розмноження, нагулу і зимівлі бобрів", а також скоротити кормову базу цих тварин шляхом вирубки чагарників, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Білоруські бобри загрожують затопленням частини Литви: їх готують до переселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути