Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 07:55

Василь Сурмило розстріляв сина голови райдержадміністрації

Онуфріївський райвідділ міліції Кіровоградської області закінчив розслідування справи 53-річного Василя Сурмила. Він двічі вистрелив в обличчя 32-річному Віталію Перепеляку, сину голови райради.

— Це буде несправедливо, якщо Василь Іванович сяде у в"язницю, — підтримує Сурмила 53-річна вчителька Ніна Тонконог. — Він чинив правильно, бо Віталій багатьом допік, але покараний не був.

Василь Сурмило працює сторожем у магазині "Добробут". Із дружиною виховали прийомну доньку Юлію.

— Узяли її на сьомий день після народження, — каже Василь Іванович. — Вона не знала, що не рідна.

14 жовтня 2004-го 16-річна Юлія з подругами поверталася зі школи. Ішли узбіччям вулиці Набережної. Раптом на них наскочив УАЗ голови райради. За кермом був водій Віталій Перепеляк.

— Дівчина, яка йшла позаду, згадувала: машина вдарила спочатку Юлю, потім Іру Довгопол. Із салону донісся регіт, але авто погнало далі. Юля загинула відразу, не мучилася. Так і залишилася з усмішкою. Іра отримала струс мозку і забій ноги.

2004 року батько Віталія працював головою райдержадмiнiстрацiї. Тепер Микола Васильович очолює райраду.

— Того дня Віталій пив за Покрову, — говорить Василь Іванович. — За селом зупинився і став із другом рівняти крило. Їх угледів автоінструктор Іван Удовицький.

— Витягнув ключі з машини, щоб п"яні більш не їздили, — каже Удовицький. — За це Віталій вліпив мене ногою в обличчя.

Перепеляка арештували. За вироком суду отримав п"ять років умовного терміну. Сурмили вердикт оскаржили. Апеляційний суд амністував Віталія.

— Після того хтось поглумився над пам"ятником Юлечки, — плаче батько. — Вийшли з машини, напаскудили зверху і поїхали.

Суд зобов"язав райраду виплатити потерпілим 30 тис. грн компенсації. Та організація вимагала, щоб сплачував винуватець.

Люди зустрічали на вулиці й тисли руку. Питали, чому взагалі не вбив

— У квітні торік держвиконавцi взялися за Віталія, — каже батько загиблої. — Той, звісно, не хотів. 2 травня ми з ним випадково зустрілися. Коли розминалися, він кинув: "Під..р. Я покладу тебе поряд з донькою". Мене аж жаром обдало, шибонуло в обидва вуха. Що було далі — не пам"ятаю.

Свідки згадують, що сторож витягнув револьвер і двічі вистрелив Віталію в обличчя. Із відстані 1,5 м. Поранений кричав, погрожував.

— Пістолет у мене зареєстрований із 1994 року, але ніколи ним не користувався, — каже Сурмило. — Того дня був заряджений дробом діаметром 1 міліметр.

Василя Івановича арештували. За нанесення тяжких ушкоджень йому загрожує до восьми років колонії. Вироку чекає на підписці про невиїзд.

— Коли Василя Івановича відпустили, люди зустрічали його на вулиці й тисли руку, — каже Ніна Iванiвна. — Питали, чому взагалі не вбив того Віталія.

Віталій Перепеляк запевняє, що Сурмило спочатку плюнув на нього, а потім почав стріляти. У результаті він осліп на ліве око.

Зараз ви читаєте новину «Василь Сурмило розстріляв сина голови райдержадміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути