середа, 07 травня 2008 07:05

Василь Кучер силував трирічну дівчинку Великодньої ночі

Автор: фото із сімейного архіву Кучерів
  Василь Кучер із села Старий Любар Любарського району Житомирщини на службі в армії у Донецьку. Хлопець охороняв ув’язнених
Василь Кучер із села Старий Любар Любарського району Житомирщини на службі в армії у Донецьку. Хлопець охороняв ув’язнених

24-річного Василя Кучера із села Старий Любар Любарського району Житомирщини підозрюють у зґвалтуванні сусідки Насті, 3 роки. До хати заліз через вікно в ніч на 27 квітня.

— У суботу вдень я напекла пасок, покрасила яйця, — розповідає 37-річна Мар"яна Панасюк, мати дівчинки. — До другої ночі ми дивилися телевізор, потім позасинали. Прокинулася від плачу Насті. Біжу до кімнати — а над ліжком стоїть чоловік. Злякалася, думала, зі мною щось зробить.

Незнайомець відштовхнув жінку й утік. На білизні Насті Мар"яна побачила кров. Розбудила старшу доньку, викликала міліцію.

— Досі цей кошмар перед очима стоїть, — втирає сльози.

Мар"яна Панасюк — мати дев"ятьох дітей. Мешкає у будинку на вул. Черняхівській. Перший чоловік Олександр помер. Від нього залишилися 17-річна Яна, 15-річний Веніамін, 14-річна Вікторія, 12-річний Максим і Дмитро, 10 років. Кілька років тому жінку покинув другий чоловік Віктор. Його сини 8-річний Денис, 4-річний Богдан, 2-річний Артем і донька Анастасія залишилися із матір"ю.

— Настя зараз у дитячій обласній лікарні. За нею доглядає Янка, вона у Житомирі на секретаря-референта вчиться, — каже жінка. — 30 квітня я їздила до малої. Її саме зашивали. Зараз їй уже можна ходити. Просила купити ведмедика.

Біля ліжка Насті знайшли мобільний. Його власник — сусід Василь Кучер.

— Кучери до мене приходили зранку 28 квітня, — продовжує. — Люба дала гроші на лікування. Спочатку я відмовлялася, але ж то дитині. А першого травня Люба попросила забрати заяву. Казала, що Вася хворий. "Якщо хворий — то слідство це встановить" — кажу.

До хати заходить сусідка 20-річна Світлана Дзюбак.

— Вася перед тим ще двох зґвалтував! — вигукує Світлана. — Десь п"ять років тому мою подружку Таню. Їй було 14. Пригрозив, що уб"є, якщо розкаже. Он недавно в сусідніх Пединках чіплявся до якоїсь, так Кучери відкупилися.

Василь працював на заробітках у Києві, у селі з"являвся рідко. Нині його розшукує міліція.

Вася перед тим ще двох зґвалтував

— Зараз усе село зашугане, — веде далі жінка. — Як пізно йду, то постійно обертаюся. Тьотя Мар"яна допізна світла не вимикає, телевізор до п"ятої ранку працює.

Дім Кучерів стоїть навпроти Панасюків. 51-річний Петро Володимирович, батько Василя, працює водієм у агрофірмі села Юріївка, мати Любов Володимирівна, 43 роки, — помічник вихователя дитячого садка. У передпокої хати триває ремонт.

— Вася в суботу ще вагонку тут оббивав, — показує на стіну Петро Кучер. — Казав, що ввечері піде в Любар.

— Син рідко бував удома, працював на будівництві у Києві, — до розмови долучається Любов Кучер. — Говорив, що влітку буде жениться.

У Василя Кучера є старший брат Михайло, 26 років. Він на заробітках у Москві, а його 24-річна дружина Олена, 4-річний син Артем та донька 1-річна Дарина живуть у Кучерів.

— Племінники обожнювали Васю, — продовжує батько. — Син завжди приїздить із торбою солодкого. Він нормальний, але як вип"є — стає неконтрольованим. У суботній вечір його бачили аж у п"ятьох кафе! Де ото тільки сили взялися у п"яного. Я не виправдовую сина. Раз був у Панасюків — значить винен.

— Та не був він у тій хаті, — захищає Василя мати. — Його, мабуть, підставили.

Кучери кажуть, що син змінився після служби в армії.

— Він у Донецьку в"язнів охороняв, — каже Петро Кучер. Дуже змінився. Ну не мій син і все! Якийсь замкнутий, нелюдяний. Бог його зна, що там було.

20 квітня Василь планував поїхати до Криму. Казав, що має там дівчину. Однак на Великдень залишився вдома.

— Десь о 2.45 Вася прийшов додому, — каже Любов Кучер. — Набрав із мого мобільника свій номер. Його телефон був у Панасюків. Написав на моєму телефоні СМС: "Пробачте мене" і зник. Тепер я не знаю, де він і що з ним, — плаче жінка.

Зараз ви читаєте новину «Василь Кучер силував трирічну дівчинку Великодньої ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути