четвер, 05 січня 2012 00:15

Валютного міняйла вбили одним пострілом

Увечері 29 грудня в Полтаві вбили валютного міняйла 51-річного Валерія Лебєдєва пострілом із пістолета в голову. Його дружину 46-річну Валентину двічі поранили в ліву ногу. Лебєдєви понад 10 років обмінювали валюту. Працювали у своєму джипі "лексус", який ставили біля магазину "Весна" в центрі міста.

Удень 4 січня на землі біля будинку на вул. Рибальській лежить свіжа червона гвоздика. На стеблі перев'язана стрічка з написом "Вічна пам'ять". Поблизу в багнюці — шматок огороджувальної стрічки. Тут знайшли Валерія, не дійшов до свого будинку 200 м.

— Він із жінкою ішов додому, як двоє його перестріли. Стрельнули, — розповідає 32-річний Олексій. Він працює в сусідньому магазині. — Його вбили, а жінку ранили. Пуля увійшла в бедро, і вийшла через задницю. Нєкоторі чули, як стріляли, але думали що то дєтвора пітардами грається.

Стукаю в залізні ворота дому біля місця вбивства, гукаю господарів. Ніхто не виходить. У  дворі через дорогу жінка замітає. Говорити не хоче. Недалеко двоє чоловіків з автомайстерні ремонтують білий "опель". Коли запитую про вбивство, кидають роботу й зачиняються в гаражі.

— Валерій часто ставив машину в нашому дворі, — говорить 57-річний Михайло Зборошенко. Живе в 10-поверхівці на Освітянській, 5.

— У мене корєш міняв у нього дєньги, — додає хлопець у коричневій шкірянці, який проходить повз. — Казав, нормальний мужик. Жив так, шо большинство не знало, чім він займався, думали бізнесмен. Ще й красною ікрою з джипа торгував. Усе качеєствєнне. До нього лучше було, ніж у банк іти. Надьожніше.

Лебєдєви жили в 10-поверхівці на вул. Освітянській. Заходжу в під'їзд, сусіди говорити не хочуть.

— Перед загибеллю чоловік вистрілив із травматичного пістолету. Бандити подумали, що по них стріляють із бойового. Швидко втекли, залишили жінку живою. Устигли забрати сумку з двома тисячами доларів, — каже Юрій Сулаєв з обласної міліції.

Валентину Лебєдєву відвезли до лікарні. Її життю нічого не загрожує.

У жовтні Валерія Лебєдєва затримувала податкова міліція, вилучили 50 тис. грн і $14 тис. За кілька днів відпустили.

— Він чесно вів бізнес аж із 1995-го, нікого не обдурював. Та як тут обдуриш, коли рядом СБУ, прокуратура, УБОЗ, — обговорюють убивство на полтавському інтернет-форумі.

Це друге вбивство валютного міняйла в Полтаві за два місяці.

У листопаді двоє невідомих застрелили 37-річного Євгена Щербаня. Йому вистрелили в живіт. На місці знайшли п'ять гільз. Євген обмінював валюту біля підземного переходу "Злато місто", поряд із відділенням "Приватбанку". Убивць не знайшли досі.

— Про зв'язок між убивствами стовідсотково говорити не можна. Бо в першому випадку були інші кулі. А тут ми знайшли гільзи від пістолету ТТ, — каже Юрій Сулаєв.

Зараз ви читаєте новину «Валютного міняйла вбили одним пострілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути