четвер, 02 жовтня 2008 07:04

Валютних міняйл вивозили до лісосмуг

Чотири жителі райцентру Шостка Сумської області викрадали валютних міняйл, вивозили їх до лісосмуг і відбирали гроші. Працювали з березня 2008 року.

— Троє з них були раніше засуджені, — розповідає заступник начальника обласної міліції Василь Букін. — Відбували покарання в одному виправному закладі, де й познайомилися. Коли вийшли на свободу, повернулися до Шостки. Прорахували операції. Потрібен був ще автомобіль, тому запропонували співпрацю шосткинцю з машиною.

15 березня 30-річний Віталій Кушнір, 32-річний Ярослав Сендецький, 25-річний Олександр Нікулін та Олександр Єршов, 23 роки, приїхали на ринок до райцентру Кролевець. Один підійшов до валютника на ринку. Спитав, чи може той обміняти гроші. Коли міняйло погодився, злочинець пішов начебто по гроші. Розповів спільникам. Ті були одягнені в міліцейську форму. Підійшли до валютника, запропонували проїхати до райвідділу.

— Продавець знав, що його діяльність незаконна. Тому сів, — веде далі Букін. — Його вивезли в лісосмугу. Забрали 67 тисяч гривень. Руки й ноги зв"язали скотчем і покинули.

За такою ж схемою у квітні чоловіки викрали міняйла з ринку райцентру Новгород-Сіверський Чернігівщини. Відібрали 40 тис. грн, 5 тис. євро, мобільні телефони.

У чоловіка з райцентру Середина Буда на Сумщині відібрали 11 тис. грн і 6 тис. російських рублів.

— Бачили, що діє професійна банда, — додає Букін. — Трьох затримали одразу. Четвертий встиг утекти. Зараз його оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Валютних міняйл вивозили до лісосмуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути